Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабел от звуковата карта към студийните монитори?


group_home

Recommended Posts

Здравейте,

 

Взех си нова звукова карта и студийни монитори, обаче незнам какви кабели са ми нужни, за да включа мониторите към саунд картата. Звуковата ми карта е M-Audio - Audiophile 192, а на мониторите прикачвам снимка да видитe как изглеждат отзад при аудио входа - http://dox.bg/files/dw?a=bee7c84d3e

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е комбиниран вход за TRS (голям жак) и XLR (канон). От картата ти излизат чинчове,така че кабел "чинч - голям жак" (или RCA-TRS) ти трябва. Още по-добре ще е, ако кабелите са ти балансирани, но и да не са - става.

Мъчи ме въпроса, защо си купил "студийни" монитори, като картата ти е "аудиофилска" ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Картата си е идеална, и аз имам такава, само че не е 192, а 24/96. Те са за свързване към домашен усилвател, за слушане на музика. Иначе трябва да правиш алабалистики с кабели и конектори. Аз моята съм я вързал към пулт, и в пулта - мониторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.sweetwater.com/store/detail/XRM105/ Това е връзката която ти е необходима в случая :) Вземай,включвай и дерзай,само недей да прекарваш сигнала през пулт или някакъв нискокачествен усилвател,не е нужно в случая-мониторите са активни.Приятна работа и успех :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз прекарвам през пулта за удобство, а за домашно студио не мисля, че ще има кой знае каква разлика в общия случай. Ако се търси някакво по-сериозно качество едва ли въобще ще се обсъжда такъв ценови клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта определя средствата.Аз у дома също прекарвам изходния сигнал на саунд картата през пулта,и от там излиза и влиза в степалото на колонките.Правя го за удобство,когато в пулта е включен и друг "играч" като слушалки,дръм машина или друг музикален инструмент или вокал.По-удобно е защото пулта ми стои точно пред дясната ръка когато съм хванал мишката и мога много бързо и лесно да си регулирам конкретните нива с точност.Тук целта е смесване и прослушване на няколко музикални инструмента или гласове през различен източник(слушали/колонки) - в случая пулта е полезен.Когато обаче се налага да прослушвам нещо от саунд картата директно през колоните(смесване и/или мастериране) си връзвам изхода на картата директно в степалото на колонките.Пулта в случая е с нискокачествен усилвател и с нищо не допринася за качеството на звука който излиза от колонките.Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз имам микрофонен предусилвател ART TUBE MP - http://www.thomann.d...art_tube_mp.htm

Чудя се дали да не купя мини пултче специално за мониторите или директно да ги включа в саунд картата както ме посъветва pentecost. За пултче съм се спрял на това - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_17728/BEHRINGER_XENYX502.html

Редактирано от group_home
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това пултче те праща на пост №7 - "Зависи от пултчето". Моя е един стар Soundcraft, който "не е лош". Хубавия пулт е доста пари.

Ако няма да включваш други неща в пулта, по-добре виж та мини без него, само с кабели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен студийните монитори и микрофона, в домашното ми студио използвам 1 миди клавиатура, която е включвам с USB, имам и 1 дръм машинка, която също закачам към компютъра на USB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че за да приключим така зададената тема - прочети пост 2 на колегата, който първи ти е отговорил, просто вземи два кабела моно чинч - голям моно жак и си вържи спокойно картата с мониторите. Би трябвало всичко да е наред. Ако се появи брум в мониторите - пак пиши за да коментираме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам въпросните кабели вече, до няколко дена ще си сглобя и компютъра, и ще свързвам нещата, после ще пиша отзиви :metalist::music: Относно кабелите, големите моно жакове влизат в мониторите, а моно чинчовете къде точно в звуковата карта трябва да включа? И последен въпрос - за записите на вокали ще трябва да свържа и слушалките, но незнам дали ще могат да се включат заедно мониторите и слушалки? Благодаря! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.