Боян Отговорено Януари 13, 2005 Share Отговорено Януари 13, 2005 на оня кретен Боби Той е гений!!! Стиве, ама ти сериозно ли, батка ?!? А имах добро мнение за тебе... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 13, 2005 Share Отговорено Януари 13, 2005 mi между всички стави има смазка, когато влезне въздух там трябва да се изпукат/ тогава всичко е ОК/. Само да питам нещо... Как влиза тоя въздух в ставите? Откъде са взима!? :hello: ами във всяка клетка има и кислород и въглероден диоксид и квото си щеш, когато ставата не се движи влиза въздух. освен всичко кожата не е найлон, тя е най-големият орган в човешкото тяло и "диша" относно това че ще ти треперят пръстите, това е теория, измислена против гадния навик за пукане на пръстите. когато има ограничение в някоя става тя трябва да се изпука иначе след време става срастване. това не означва обаче, че трябва да си пуукате непрекъснато ставите. това не важи само за пръстите а за кръста и целия гръбначен стълб, ръцете, краката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 13, 2005 Share Отговорено Януари 13, 2005 има една техника "мобилизиране на става", но не е за хора, които не знаят как се прави. с лек натиск се изважда съвсел лекичко и след това се раздвижва, но пак повтарям не е безобасно ако сбъркаш. препоръчвам да правите много леки екстензии на ставите на пристите: хващаш с др рука пръста и дърпаш леко ако изпука добре ако не не го насилвай / това е вредното/ същото се прави и с китката ако искаш, но там много внимание. абе в крайна сметка движението е истината :killyou: :hello: не за друго ама тия са единствените движещи се хаха :violin: :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 13, 2005 Share Отговорено Януари 13, 2005 Привет,пукането означава наместване, а наместване е това което се цели. По-добре си намествайте костиците, че иначе е по-зле. Ако извършвате правилни (от биомеханична гледна точка) движения имате правилна стойка и добър тонус на мускулите, пукането ще престане след известно време (е разбира се, че това изисква потдържане на горните условия във времето ). Сутрин е по-зле, защото спиме във всевъзможни, повече или по-малко правилни (пак визирам анатомията и механиката на тялото). В заключение - аз си ги пукам и съм убеден, че това е правилният път. За вас - всеки си решава сам, но от мене знайте едно - потдържайте винаги правилна стойка и ще бъдете винаги прави Поздрави, Мечо :hello: за лягането е хубаво като легнете да освободите/наместите/ максимално много стави. ПРЕДИ ЛЯГАНЕ НЕ СЛЕД СТАВАНЕ след ставане мускулите не са загрели и може да стане лошо така че ставите преди лягане а мускулите след ставане айде и по-малко мазнини и живота става лесен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Януари 13, 2005 Share Отговорено Януари 13, 2005 (Редактирано) на оня кретен Боби Той е гений!!! Стиве, ама ти сериозно ли, батка ?!? А имах добро мнение за тебе... :think: Имам му всички клипове!!! Запази си хубавото (както сам казваш) мнение за мен, макар че предполагам Снежанка ти е наговорила какво ли не срещу скромнмата ми личност! :green: Шегувка де!!! Не си пукайте пръстите, ей!!! :killyou: Редактирано Януари 13, 2005 от Steve_Vai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Боян Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 @Steve ! Сааамо хубави неща каза за тебе Ама туй с турбото.... :wall: Как да е, де, живи здрави. :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 @Steve ! Сааамо хубави неща каза за тебе Ама туй с турбото.... :wall: Как да е, де, живи здрави. :hello: Като се съберем да свирнем (щото дочух, че Сноу уж такива неща замисля...), ще се разберем! :violin: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Snowwhite Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Щом толкова много чакате моето (явно меродавно,ама не от мерудия,де )мнение - да го дам.Ш'ъ исфиня'ате,че чак днес,ама снощи имах по-приятни предложения,на които не отказах... Първо - с никого не целя да се скарам - да няма обидени,отсега ви казвам!!! Пукането на ставите Е ВРЕДНО!!!.Независимо от "добрия" ефект,който си мислите,че получавате,при подобна манипулация се отчупват по малко парченца от костта,подбива се хрущялът и прочие микро(а понякога и макро)травматизми.Това трябва да се прави ЕДИНСТВЕНО В СЛУЧАИ,В КОИТО КРАЙНИКЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДВИЖЕН ПО НИКАКЪВ ДРУГ НАЧИН.Аз имам един лакът такъв(един от стоте и трите ми ),който "засяда" много лошо и тогава се налага много рязко разгъващо движение,но БЕЗ помощта на другата ми ръка.В смисъл - ако можете раздвижете си пръста без да ползвате другата ръка за това - размърдайте го,завъртете го около оста му и прочие неносещи увреда неща.Пукайки си пръстите само отхлабвате ставните си връзки,не правите ръцете си по-гъвкави.Това е интервенция,която крие сериозен риск за увреда на крайника или моментално,или в последствие с много по-големи щети,точно защото сте травмирали години наред една крехка и чувствителна става и без друго подложена на твърде интензивно използване.Който веднъж си е скапал пръста по бързия начин не е и помислил да опита да се "изпуква" пак и много правилно.Знам,че това носи моментно облекчение,но колкото повече го практикувате тоя "метод"(в кавички,'щото е съсипия,а не истински метод), толкова повече ще ви се налага да го използвате.Все по-често и по-често ще се "налага" да се "изпуквате"...И нормално де - ако все си чешете някоя крастичка,все повече ще ви посръбва. Няма да задълбавам повече,че и без това вече е дълго...Много живи и здрави да сте.И най-вече по-разумни!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Щом толкова много чакате моето (явно меродавно,ама не от мерудия,де )мнение - да го дам.Ш'ъ исфиня'ате,че чак днес,ама снощи имах по-приятни предложения,на които не отказах... Първо - с никого не целя да се скарам - да няма обидени,отсега ви казвам!!! Пукането на ставите Е ВРЕДНО!!!.Независимо от "добрия" ефект,който си мислите,че получавате,при подобна манипулация се отчупват по малко парченца от костта,подбива се хрущялът и прочие микро(а понякога и макро)травматизми.Това трябва да се прави ЕДИНСТВЕНО В СЛУЧАИ,В КОИТО КРАЙНИКЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДВИЖЕН ПО НИКАКЪВ ДРУГ НАЧИН.Аз имам един лакът такъв(един от стоте и трите ми ),който "засяда" много лошо и тогава се налага много рязко разгъващо движение,но БЕЗ помощта на другата ми ръка.В смисъл - ако можете раздвижете си пръста без да ползвате другата ръка за това - размърдайте го,завъртете го около оста му и прочие неносещи увреда неща.Пукайки си пръстите само отхлабвате ставните си връзки,не правите ръцете си по-гъвкави.Това е интервенция,която крие сериозен риск за увреда на крайника или моментално,или в последствие с много по-големи щети,точно защото сте травмирали години наред една крехка и чувствителна става и без друго подложена на твърде интензивно използване.Който веднъж си е скапал пръста по бързия начин не е и помислил да опита да се "изпуква" пак и много правилно.Знам,че това носи моментно облекчение,но колкото повече го практикувате тоя "метод"(в кавички,'щото е съсипия,а не истински метод), толкова повече ще ви се налага да го използвате.Все по-често и по-често ще се "налага" да се "изпуквате"...И нормално де - ако все си чешете някоя крастичка,все повече ще ви посръбва. Няма да задълбавам повече,че и без това вече е дълго...Много живи и здрави да сте.И най-вече по-разумни!!! Бравос! Ама нищо не каза за Боби Турбото, а? :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 На мен ми пука пък мозъкът и то не само сутринта. :hello: модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Първо - с никого не целя да се скарам - да няма обидени,отсега ви казвам!!! Пукането на ставите Е ВРЕДНО!!!.Независимо от "добрия" ефект,който си мислите,че получавате,при подобна манипулация се отчупват по малко парченца от костта,подбива се хрущялът и прочие микро(а понякога и макро)травматизми.Това трябва да се прави ЕДИНСТВЕНО В СЛУЧАИ,В КОИТО КРАЙНИКЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДВИЖЕН ПО НИКАКЪВ ДРУГ НАЧИН.Аз имам един лакът такъв(един от стоте и трите ми ),който "засяда" много лошо и тогава се налага много рязко разгъващо движение,но БЕЗ помощта на другата ми ръка.В смисъл - ако можете раздвижете си пръста без да ползвате другата ръка за това - размърдайте го,завъртете го около оста му и прочие неносещи увреда неща.Пукайки си пръстите само отхлабвате ставните си връзки,не правите ръцете си по-гъвкави.Това е интервенция,която крие сериозен риск за увреда на крайника или моментално,или в последствие с много по-големи щети,точно защото сте травмирали години наред една крехка и чувствителна става и без друго подложена на твърде интензивно използване.Който веднъж си е скапал пръста по бързия начин не е и помислил да опита да се "изпуква" пак и много правилно.Знам,че това носи моментно облекчение,но колкото повече го практикувате тоя "метод"(в кавички,'щото е съсипия,а не истински метод), толкова повече ще ви се налага да го използвате.Все по-често и по-често ще се "налага" да се "изпуквате"...И нормално де - ако все си чешете някоя крастичка,все повече ще ви посръбва. Няма да задълбавам повече,че и без това вече е дълго...Много живи и здрави да сте.И най-вече по-разумни!!! добре че не всички мислят така че инче щях да съм без работа. напрежението в дадена става води до неправилното й движение. тялото се адаптира и мозъка също, но посредством компенсаторни движения и накрая се стига до изкривявания / това важи най-вече за гръбначния стълб, но не само/. иначе за отчупването и травмирането съм съгласе, но затова идвайте при МЕН хаха така де идеята е че всичко си има чалъм и предписание . немам кво др да кажа и все пак :think: абе не се стрскайте и си живейте живота да не би да мислите че спина е болестта на миналия век, а може би и на настоящия ми не е СТРЕСА е така че живейте и се смейте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joys Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 немам кво др да кажа и все пак абе не се стрскайте и си живейте живота да не би да мислите че спина е болестта на миналия век, а може би и на настоящия ми не е СТРЕСА е така че живейте и се смейте И си носете новите дрехи. peshoy2k: Абе нещо ми се е схванала ставата на таза. Да ритна ли нещо та да се намести ? хахахахаха едвам се сдържам вече от смях.....?!?!?!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 мислете позитивно драги ми приятелю и все пак ТЯ се върти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
One_Voice Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 темата не беше ли за пукането на прьстите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 сори мисля че в крайна сметка темата се изчерпа. извинявам се за постовете дето са офтопик Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts