Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся си държач за теншън родовете


Recommended Posts

Здравейте,за първи път пиша тема и от скоро се навъртам във форума.

 

Понеже избързах и си взех миналото лято барабани Стаг за около 660 лв,не бях проучил че за около 800 лв,с които разполагах можех да си взема сет с много по добър хардуер...Още при настройването на касата единия държач на теншън рода се откачи,добре че само от едната страна.След това видях че на малкия ми том липсва теншън род на едното място..дори нямаше и дупка направена само белязано,тоест настройването става почти невъзможно..

 

Така..време е да стигнем и до соло барабанчето,реших да го понастроя малко,опънах ги малко отпуснах ги,че да ми прозвучи,и по едно време изпращя и държача падна,с отчупени места където стоят болтовете.Забележете тези места бяха пластмасови...че залепих ги с моментно лепило,след това 3 пати немога да сложа кожите постоянно се чупеше и аз пак лепях,както и да е,мисълта ми е че ако реша да сменям кожи тотално ще се отчупи както е сцепено посредата и соло барабанчето отива подяволите..

 

Гледах в нета за така наречените лъговe(lugs) и открих само в някакъв американски сайт..Ако може някой да ми помогне и да удари едно рамо ще сам му много благодарен :))..смисъл не съм ходил в муз магазин където има много барабани,дали ще има в такива магазини ?

Редактирано от stuf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле човек... гадна работа. По-добре си намери лъгове Амати от някой (втора ръка ) и разпробии корпусите наново.. Тия STAGG ми паднаха в очите още повече...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Свържи се с Форте относно лъговете.

2. Ако все пак не се намерят такива на Стаг, то се опитай да намериш на друга марка, но със същите разстояния между болтовете за прикрепване към корпуса, за да избегнеш излишно дупчене.

3. Не зная как настройваш, но ако пренатягаш кожите, то и по-здрави лъгове няма да издържат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Кажи с 8 болта ли ти е соло барабанчето, че имам амати лъгове , а те са много по добри от тези на стаг! Само дано разстоянието да е същото, а ако не е и трябва да се дупчи, дано не е метално..........ама и тогава става.

Ако не си оправил нещата вече..........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.