Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Guitar Rig


Pepi01

Recommended Posts

Започнах да се занимавам с програмата и ми харесва, но имам един проблем.

 

Пускам бекинг трака на едната песен на първия дек, записвам на втория и после сейвам като wav файл, само че в крайния файл китарата се чува равномерно, но силата на звука на backing track-a се променя.

 

Какво правя грешно?

 

Благодаря, и поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Пепи, честита Коледа и всичко най най. Първото за което се сещам е, че (поне така си спомням) има за различните декове, различен волюм. Ако са ти на едно и също ниво (примерно на 10) от програмата, но В програмата сигнала влиза от процесор да кажем, усилен на 20, тази разлика няма да я чуваш, но при записа всичко ще бъде със своята собствена сила на звука (и съответно китарата ще е по-висока или ще се намали звука на бек трака). Потърси, имаше такова нещо, от къде се регулира нивото на дековете. Ако не успееш, миксирай с друг софтуер, примери доста! Успех и пиши да кажеш кво е станало!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, Тити, честита и на теб!

Разбирам кво искаш да кажеш, но проблема ми не е, че е тихо, а, че силата на звука на бекинг трака се променя от време на време, особено като свиря по-силно... Предполагам, че някъде има някакъв компресор или autovolume, но просто не можах да се оправя сам, и затва питам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно. Чак autovolume да има. Аз не съм имал такъв проблем, но имам проблем с 2-3 секунди закъснение (саунд карта). Ако съм те разбрал правилно кривенето на звука става когато свириш по силно така ли? Другия вариант наистина пробвай да ги смесиш с някой друг софтуер. Записвай си на Rig, но мешай с Cubase или Adobe Audition. За последния гарантирам, че е един от най лесните за смесване от всички с които съм работил, не че са много. Нека обаче да изчакаме мнението на компетентните хора. Пробвай с темата в раздела Софтуер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си със Уин 7, той има една опция за автоматично регулиране на звуците спрямо микрофона.

И при мен се е получавало подобно нещо когато свиря и тази отметка е включена в настройките в контролния панел, разгледай там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kрасен, това звучи логично, но не мога да намеря въпросната опция...някакви насоки?

Тити, да, в краен случай наистина ще пробвам нещо друго ;д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето опитай това

 

Control panel > Sound > Comunications >... ако е на някое от другите опции го даваш на ... Do nothing и ОК

 

И опитай да запишеш отново.

 

Също така преди време Скайп правеше същото нещо, виж при него ако го ползваш дали има опция да контролира автоматично звука и я изключи. Защото дори и да не е включен скайпа пак ти бара настройките или поне така си мисля ;)

Редактирано от Krasen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да ти сработва нещо като лимитер, т.е. ако нивото на това, което свириш надхвърля определени децибели по подразбиране рига ти намаля бекинг трака. Пробвай да си намалиш звука от амп или кабинет симулацията. Също така ако си с версия четири, там има възможност да си намалип звука на целия пресет, представлява едно блокче точно преди втория дек. Като обобщение мога да ти предложа да не напъваш волумето на мах абсолютно никъде, включително и най - горе, където са ти волюм контролите за ин, аут и ноиз гейт.

Надявам се да ме разбираш. Успех с решаването на проблема!

Редактирано от Mefistofel82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.