Iceman_D Публикувано Декември 21, 2011 Публикувано Декември 21, 2011 Здравейте, имам една класическа Кремона Maxa и се чудя от какво дърво е. Пише,че е от 69 г. Мерси предварително Цитирай
bghack Отговорено Декември 21, 2011 Отговорено Декември 21, 2011 Дай някоя снимка, да придобием малко представа Цитирай
tatkoogi Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 Този инструмент не е от 69-та! По-скоро е от 80-те. Поздрави! 1 Цитирай
Krasi63 Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 (Редактирано) Тази вдясно е моята Кремона произведена 1974г. на нея така пише. На твоята не пише ли? Купувал съм я нова някъде 1979г. като гледам твоята ще е към 85г. На моята страниците и гърба май са от Махагон, защото са тъмни, но дали са ламинат незнам, а горната страна е някакво светло дърво. Редактирано Декември 22, 2011 от Krasi63 Цитирай
Iceman_D Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 Ами да сега като се загледах понеже е протрито май е 89 г. Мерси за отговорите! Цитирай
Fats Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 Тази Кремона е от началото на 80-те. Материалът поне на горната дека е сравнително приличен, някакво иглолистно дърво, може би нискокачествен смърч. Страните и дъното са ламинат. Грифът е от парен бук. Някои от тия китари даже имат съвсем приличен тон, без да са нещо изключително. Звучат само с пластикови струни. Иначе става дума за едно от недоразуменията на Кремона, класичиски гриф (извън тялото до 12 позиция), комбиниран с тяло тип Дреднот. Още ме е яд като си помисля колко дърво съсипаха през онези години. Цитирай
Recommended Posts