Fallenblood Публикувано Ноември 16, 2011 Публикувано Ноември 16, 2011 (Редактирано) сядам си аз днеска да репетирам пред компа, включвам саунд картата (e-mu tracker pre usb 2.0) и гледам - няма никой... само като включвам слушалковия усилвател (той е реализиран с потенциометър с ключе) лекичко примигва диодът "power". бъзиках кабела, на няколко пъти диодът светваше за секунда и уиндоусът аха да я разпознае, но уви... компа ден-два не го бях гледал, баща ми го ползва и след това изключва целия разклонител, саунд картата през това време е стояла включена в usb-то... що - не знам... та я отворих завалийката, и без това не е в гаранция, мерих напрежения на usb конектора и проверявах с веригопроверителя - уж всичко е ок. а пък на - не работи. надути електролити не виждам, а останалото е ситно, ситно smd... писах и на съпорта на e-mu/creative, да ги видим кво ще кажат... с тая карта си правим демо записите, без нея по-хубаво и ние да мрем, понеже кинти за друга няма... дайте съвет как да я чиня, кажете схема как да изкарам кинти бързо от нулата, или поне изразете съчувствие... бах маа му... Редактирано Ноември 16, 2011 от Fallenblood Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2011 Отговорено Ноември 16, 2011 Схема на картата едва ли има публикувана, освен ако не е от Е-МУ. Ако е заминал процесора, едва ли се продава отделно. Каквото и да се окаже, виж дали всичко в инсталацията е ОК и винаги ползвай хубаво захранване на компютъра(със свястна 5VSB схема). Цитирай
deadman_walking Отговорено Ноември 16, 2011 Отговорено Ноември 16, 2011 А дали УСБ порта не е заминал? Също така картата ти работи с адаптер 5В 1А , може проблема да е в него, не споменаваш че си го погледнал. Най-добре я бодни в друг комп и по възможност с друг захр. адаптер и виж дали ситуацията ще е същата. От съпорта на Креативето, не очаквай нищооо, преди време работих в сервиза на една фирма която внасяше криейтив, та ми се е налагало да им пиша.... неам думи. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 17, 2011 Автор Отговорено Ноември 17, 2011 (Редактирано) досега съм я захранвал все по usb. пробвах я и на друг порт, и на друг комп - същата трагедия. мислех да я пробвам с външно захранване, но не намерих подходящо такова у нас. Редактирано Ноември 17, 2011 от Fallenblood Цитирай
deadman_walking Отговорено Ноември 17, 2011 Отговорено Ноември 17, 2011 Абе принципно трябва да работи и само по УСБ,но.... знае ли човек. Входа на захранването, отзад е стандартен предплагам, като за ефект? Питам щото мисля че имам такъв адаптер в нас и мога да ти го дам. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 17, 2011 Автор Отговорено Ноември 17, 2011 не е стандартен - 5 волта 1 ампер, жакът е по-малък и плюсът май е в центъра. пък и съм от варна ама ще си налепя един стабилизатор със 7805 и ще стискам палци възможно е пистите около usb конектора да са се прекъснали, а платката е многослойна... Цитирай
deadman_walking Отговорено Ноември 17, 2011 Отговорено Ноември 17, 2011 jorog е прав, опитай с друг кабел , опитай всичко което е по елементарно, преди да пристъпиш към пистите. Аз съм се опитвал да оправям разтопени писти на видео карти и резултата е 50 на 50. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 17, 2011 Автор Отговорено Ноември 17, 2011 и т'ва пробвах... нъцки ще я видим с външно захранване как ще се почувства, ама надали ще е тая вечер. Цитирай
VSTi Отговорено Ноември 17, 2011 Отговорено Ноември 17, 2011 я пробвай дали куплунга от към картата не ти мърда..... т.е. крачетата на усб-то да не мърдат към платката. Имах такъв проблем с СМЕ миди клавиатура....почва да работи и спира когато си иска, и светят само част от диодите. След това, все едно нищо не е било си сработва без проблем. И аз не знам какво става, ама си го обяснявам със лоши контакти, и липса на необходимото ниво на тока. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 18, 2011 Автор Отговорено Ноември 18, 2011 ух... май все пак просто портът ми е умрял. купих нов кабел, включих я в друг порт и... взе, че живна засега. курбан трябва да давам... Цитирай
deadman_walking Отговорено Ноември 18, 2011 Отговорено Ноември 18, 2011 Е, може да минеш само с бира... , важното е карта да работи . Цитирай
los vlados Отговорено Ноември 20, 2011 Отговорено Ноември 20, 2011 От съпорта на криейтив не може да се очаква много но все пак се пробваи.Можеш да провериш и тук за подобен проблем . http://www.productionforums.com/viewforum.php?f=177&sid=d79349760f96b6eb8895dcbeb6c5a443 http://forums.creative.com/showthread.php?t=570649&highlight=e-mu+tracker Цитирай
Recommended Posts