Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Мисля че много голямо значение има и мелодичната линия на вокала. Ако не е добре написана посланието не звучи много уместно. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Мисля че всичко е важно-и мелодичната линия, и аранжимента и посланието на текста, както и това да е написан добре. А най много се дразня на текстове, които като се изпеят се набъкват с прозодии-може иначе да са гениални, но като им се нае*ат ударенията... Звучи ми тъпо. Ето защо след една издадена стихосбирка пак ми е трудно да напиша текст-за момента имам около 10% от текстовете за песните, за които съм направил вече музиката. А всъщност предпочитам да пиша малко по-отнесени символистични работи, като не обичам да има рима (така лесно се избягва римуването на една дума със същата ). Обикновено гледам да се съсредоточа върху чувства и образи, вместо върху ситуации и истории - но то е повлияно главно от стиловите насоки на музиката ми. А обичам да правя и текстове-гаври с чалга хитове-смятам да ги запиша и да ги издам, с риск да ме линчуват две-три цигански махали Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 ADDICTED TO THE VAGINAL SKIN е едно недвусмислено послание; Крис Барнс и Канибалите - медиатори м/у монополизма в Татовината и межу'родното положение... Цитирай
Jimmy Page Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Слушали ли сте "Stairway To Heaven" на Led Zeppelin наобратно?! Това само по себе си е такова послание, каквото... [/quot По добре се замисли върху смисала на текста в правилен словоред и слушайки последователно прекрасната мелодия.Аз съм сигурен че когато Robert Plant е писал текста не го е писал на обратно и Jimmy Page също не е измислил мелодията на обратно. Цитирай
JD Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Слушали ли сте "Stairway To Heaven" на Led Zeppelin наобратно?! Това само по себе си е такова послание, каквото... [/quot По добре се замисли върху смисала на текста в правилен словоред и слушайки последователно прекрасната мелодия.Аз съм сигурен че когато Robert Plant е писал текста не го е писал на обратно и Jimmy Page също не е измислил мелодията на обратно. Повярвай, всички сме слушали това парче безброй пъти. И определено е едно гениално ангелско творение. Но това не обяснява съвсем смисленото и съвсем не случайно "посление", което се чува наобратно. Ако съдя по ника ти, трябва да си го чувал. Ако не си - потърси го. Може пък да ти допадне Цитирай
vane Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 (Редактирано) Единствените музиканти - текстописци в залата или алеята на славата на поетите - текстописци в Англия са тандема - Brian May/Freddie Mercury - Текстовете на Queen са феноменални само като чуеш Show must go on и настръхваш, няма защо да го поствам - да не говорим за други. Изключителен е и текста на Pink Floyd - High Hopes той е уникален - а в комбинация с музиката много силно кърти Beyond the horizon of the place we lived when we were young In a world of magnets and miracles Our thoughts strayed constantly and without boundary The ringing of the division bell had begun Along the long road and on down the causeway Do they still meet there by the cut There was a ragged man that followed in our footsteps Running before time took our dreams away Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground To a life consumed by slow decay The grass was greener The light was brighter With friends surrounded The nights of wonder Looking beyond the embers of bridges glowing behind us To a glimpse of how green it was on the other side Steps taken forwards but sleepwalking back again Dragged by the force of some inner tide At a higher altitude with flag unfurled We reached the dizzy heights of that dreamed of world **** Encumbered forever by desire and ambition There's a hunger still unsatisfied Our weary eyes still stray to the horizon go down this road we've been so many times The grass was greener The light was brighter The taste was sweeter The nights of wonder With friends surrounded The dawn mist glowing The water flowing The endless river Forever and ever Има дълбочина и многопластовост Редактирано Април 28, 2007 от vane Цитирай
WinterSoul Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Дейвид никога не се славел като много добър текстописец. Жена му Поли Самсън му помага за текстовете на Division Bell. Найстина много е готин текста на High Hopes. И тесктовете на Роджър Уотърс не са за изхвърляне Pink Floyd Цитирай
Raxus Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Много го мразя това с текстовете на обратно! Слушайте песента като хората...И ако още някой каже нещо за Stairway to Heaven шь си има работа с мен-това ми е любимата песен. Цитирай
RockoBG Отговорено Април 29, 2007 Отговорено Април 29, 2007 Единствените музиканти - текстописци в залата или алеята на славата на поетите - текстописци в Англия Химикалче, листче - "Изтървах се" 100 пъти и ш'се сетиш за още Цитирай
WinterSoul Отговорено Април 29, 2007 Отговорено Април 29, 2007 (Редактирано) Посланието на Бритни беше най-сатанинско. http://talkbackwards.com Редактирано Април 29, 2007 от WinterSoul Цитирай
Jimmy Page Отговорено Април 30, 2007 Отговорено Април 30, 2007 Много го мразя това с текстовете на обратно! Слушайте песента като хората...И ако още някой каже нещо за Stairway to Heaven шь си има работа с мен-това ми е любимата песен. това е и моето мнение.А всеки да си я слуша песента както му е кеф.Аз лично не мисля че има смисал на обратно ,но всеки има право на собствено мнение Цитирай
philphil Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (: хора можете ли да ми кажете нещо за една песен> PanterA - Primal Concrete Sledge >ако не се лъжа това означава -Примитивна конкретна шейна ,ето ви и текста ...вижте го и ми кажете дали намирате някакъв смисал и какъв/ >>> Primal Concrete Sledge There's a double standard for the way we live If there's nothing to have, well then there's nothing to save I'll break a sweat and I don't regret What you'd kill to see brings out the god in me. Come and be with me Live my twisted dream Pro devoted pledge Time for primal concrete sledge The man of a thousand retirements Will always be the one to tell you when to quit I won't take stock in a withered man I'm reaching into you, I'll make you understand Come and be with me Live my twisted dream Pro devoted pledge Time for primal concrete sledge :] Цитирай
philphil Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 ..м да има и такова значение, но самия текст на песента си няма много смисъл ...примерно припева: '<Ела и бъди с мен, живей моята разбъркана мечта, за вечния залог.Време е за примитивна бетонна шейна.> :] Цитирай
Recommended Posts