LOE Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 Че героя може да е елф ... не че нещо просто такива меланхонични са траците на warcraft, та от там ... БТВ по мое мнение може да се вкара малко повече драматизъм с наличие на повече атака на някой от ключовите инструменти, на мен ми звучат прекалено еднакви, и никой не излиза напред в моментите в които би трябвало. То може би вече е късно за промени но малко компресия в областта на средно-високите би могла да акцентира малко повече отделните инструменти... Иначе като динамика ми се стори добре... И като идея е супер, просто липсва тънкия про-едж на звука. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 Не че е лоша идеята ти, LOE, може би и на мен по би ми допаднало, но "...в моментите, в които би трябвало". А в кои моменти би трябвало, според теб? Това решава композиторът, в зависимост от целта - според него е! То в такъв случай критикуващият по-добре да направи нещо подобно на критикуваното за себе си, както го вижда. Относно това няма тъй контрастни правила, както примерно да се избягват антипаралелни перфектни консонанси, акцентирани такива или пък да се ползват квартсекстакорди основно в 4 случая (класически де, както някои са се усетили вече).... Затова поне аз избягвам подобни критики, защото звучат... То май колкото е по-изпипана и подробна творбата, толкова повече кусури й се изнамират. Представям си какво щеше да е, ако бог Брамс бе жив и пуснеше нещо тук. Това по-скоро нашега, сега да не се обиди някой. Поздравявам DJ Alex и audiozone за чудесно свършената работа, труд е хвърлен тук! По-горе пишеше за брас-а... Според мен, с тази инструментална група най трябва да се внимава, предвид акустичните й качества - тя най-явно би могла да омаже по оркестрацията... Продължавай в същия дух! В момента не се сещам какво повече да пиша, а и забравих предните постове какви точно бяха. Па и този набъбна. Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 Еваларка! Як е инструментала! Наистина подхожда за озвучаване на сцена от филм или игра (вероятно в някъв фентъзи жанр). В тази връзка и аз си мисля, че може да се вмъкне малко брас секция, само, че по-пестеливо и внимателската! Като някви фанфари си го представям, ама по-ниски, че да звучи леко погребално, а не тържесвено! Нали все пак е починал човека (или елфа... или джуджето), да, де - героя! :green: Цитирай
DJ Alex Отговорено Май 23, 2006 Автор Отговорено Май 23, 2006 10x Ами то вече обясних, че си има БРАС секция - по-подробно включва: Френски рог, Туба и Тромбон (преди имаше и други неща, но отпаднаха). Но всичките са вкарани на по-заден план, като помощтно средство, единствено Тубата се откроява малко повече на места. Такъв е замисъла , без фанфари и т.н. Това е по-скоро епичното погребение на героя , а по-погребалното му - следващият път (майтап , макар и това да е достатъчно погребално ) Цитирай
DJ Alex Отговорено Май 24, 2006 Автор Отговорено Май 24, 2006 Нещо не ми дава да си едитна старото мнение , затова ще отговоря на един въпрос от постовете, който съм пропуснал : Цялата дръм секция е от Edirol Orchestral Цитирай
Recommended Posts