Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за избор на аудео интерфейс


Nic Toms

Recommended Posts

Здравейте, ще ви помоля да споделите мнение кой интерфейс да зема. Най-важното за мен са конверторите, и бих се спрял на Apoge Duet, но постоянно мигрирам от мак на уин ;/ Броя на I/O не е от голямо значение. 2 импута са ми достатъчни. Ако може да ми препоръчате някой модел (бюджет 1200лв)

 

 

Спрял съм се на следните модели.

 

1. Avid Mbox (3rd generation)

2. FOCUSRITE SAFFIRE PRO 40

3. MOTU ULTRALITE MKIII HYBRID

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет -

не се занимавай с глупости, наистина Бейбифейса е перфектното решение. А Мбокс 3 си е просто М-Аудио Фаст трак про.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз ползвам MOTU и съм много доволен от качеството.Бих ти препоръчал или MOTU или RME всички останали пред тях бледнеят.Но лично що се отнася до RME бих взел друг модел не Беиби феиса а този които е по добрият и струва малко повече но е пак до 1200 лв http://www.thomann.de/gb/rme_multiface_ii.htm .Отиди до Алмар ако си от София те имат доста неща в наличност както и модели на RМЕ и ако не се лъжа даже имаше до 1000 лв адресът им е http://almar.bg/. Успех

Редактирано от los vlados
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако малко приложиш толкова дефицитния в наши дни здрав разум, не би писал подобни крайни мнения. И Mark of the Unicorn, и RME са прекрасни фирми и продукцията им е на много високо ниво, но има и други, като Prizm, Lynx и др., които(меко казано) не отстъпват по качество на горните две. FireWire шината (за съжаление) вече сподели съдбата на ISA и PCI интерфейсите, та за постоянна миграция между МАС и РС най-ефективното (и перспективно) решение в наши дни е USB аудио интерфейс, НО в реализация от RME - просто индустриален стандарт за надежност. Мултифейса, който така горещо препоръчваш е с ДВЕ поколения по-стари конвертори и работи до 96 КХц., а и изисква допълнителен интерфейс за връзка с компютъра, драйверите му не поддържат съвременните гъвкави функции на TotalMix FX(а за ефектите в реално време да не говорим изобщо).

Peace и образование!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така е пропуснах да спомена за допълнителният интерфейс за което sorry. Що се отнася до поколението конвертори и така желаните 192 Кхц нека си спестим излишното писане защото по тази логика за конверторите и FIREFACE 800 не би ставал за нищо поради това че е стар модел. А това че е ефективно и перспективно решение аудио интерфейса да е USB е така и не би трябвало да се подценява със сигорност, и в това отношение MOTU ULTRALITE MKIII HYBRID има и двете и FireWire и USB и е до 192Кхц които едва ли ще исползва някога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз си държа на RME-то..... просто забравяш за настройки, инсталации, драйвери......не случайно това е НАЙ СТАБИЛНИЯ ПРОДУКТ под Уин и Мак. Така работя - имам едновременно и Уин ХР, както и хак 10.6.4 , и нямам никаква драма с драйвери. А преди това имах MOTU 896 - вечно нещо пукаше, забиваше.....нямам вяра от към софтуерна поддръжка.

с две ръце и два крака за RME.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да съгласен съм , и аз имам слабост към RМЕ въпреки че съм с Motu Traveler към Mac и никога не е забивало нищо а за пукане и дума да не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.