Krasen Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Интересно ми е да разбера какъв модел е тази китара http://imgur.com/a/E6uV4 Питам защото се чудя от какви материали е, и колко долу горе струва. В интернет видях някакъв сайт в който имаше няколко модела енкор, и бяха основно китари за начинаещи. Между другото китарата вади добър тон Само струните са 'и високо, а не знам какво точно е това магаренце ? Доста странно ми изглежда как се настройва. А в момента нямам толкова малък шестограм. Цитирай
patzo Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Струните на ключовете се навиват в обратна позока. Не ти ли прави впечатление че се накланят от нъта нагоре? Това си е най-обикновен фиксиран бридж - нищо странно няма в настройването му. Цитирай
HRS Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Това е най-бюджетната им китара. За модела не съм сигурен, а и надали има значение. Материала на тялото се води композит и най-вероятно е някакъв шперплат. То е значително по-малко от стандартното стратокастерско тяло. Един приятел имаше такава китара, но конкретно тази на снимките има няколко разлики, като ключове и бридж. В оригинала е с 6 отделни ключа, които също не са маслени и има стандартно стратокастърско тремоло със 6 винта. Гифът е мейпъл с палисандров фингърборд. Цитирай
a_panov Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 (Редактирано) Ултра бюджетен енкор, имал съм подобна със мътви прагчета - тона от тях е в пъти по тих от други позиции. Но това не пречи една китара да е плейъбъл! На този Енкор му обърни на другата страна да се навиват ключовете, ако не е парафиниран адаптера го потопи в една разтопена свещ, и може да го екранираш. Няма да ти отнеме пари, само труд и изведнъж може да чуеш звук от нея. Преди 25-30 години музикантите зад желязната завеса цъкаха с език по такива инструменти като ги гледаха на картинка. http://imgur.com/a/E6uV4#NVxmU - фиксиран бридж, аз ги тача много щото е фиксиран. Шестограм се разтърси по железариите. Свали една струна, и отзад с отверката свали цялото седло и със седлото "подмишка" си търси шестограм. В моя квартал, в обикновенна железария питам: - Имате ли "такъв" шестограм. - И подавам седлото. Връщат ми седлото със забучено шестограмче и ми казват: - Четиредесет и пет стотинки... Търси. Редактирано Ноември 4, 2011 от a_panov Цитирай
Krasen Отговорено Ноември 4, 2011 Автор Отговорено Ноември 4, 2011 Намерих шестограмче, свалих екшъна, и навих струните в правилната посока. Самата китара свири доста добре и няма такива глухи прагчета, единствено прави проблем на първо прагче, шеста струна, но не е фатално. Адаптера вади доста добър звук през моята техника. Самата китара изглежда ефтина, но е хубава бройка и е сполучлива. Доколкото разбрах е 92ри набор Цитирай
a_panov Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 Доколкото разбрах е 92ри набор Всички момичета 92-ри набор са хубави! Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 4, 2011 Отговорено Ноември 4, 2011 хехехе, като китаристката, или бъркам, хехехе много поздрави Цитирай
Recommended Posts