Jump to content
Българският форум за музиканти

Молба за съвет от по запознатите


bad1bad2

Recommended Posts

Значи намислил съм да си купувам кондензаторен микрофон но се колебая между няколко а те са следните:

Neumann TLM 102

Akg Perception 820 Tube

Akg Perception 420

MXL V69 ME - за този модел знам най малко от това което прочетох по форумите все хубави неща чувам но искам да чуя и вашите мнения и насоки.Микрофонът ще се използва както за вокали така и за запис на акустични инструменти разбира се сигнала ще минава през лампов предоставел и се чудя дали има толкова голямо значение и микрофона да е лампов защото искам крайният звук да е мек и приятен за ухото.

Благодаря ви предварително. :)

Редактирано от bad1bad2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко зависи от цената, а и от това, дали можеш да ги сравниш и трите....MXL (малко по-различен модел) имам при мен, и съм супер доволен...ако си в София мога да ти покажа. А ако имаш бюджет за НОймана - въпроса е излишен, мятай се здраво.

ПОздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш да си позволиш нов TLM102 виж това: http://www.thomann.de/gb/avantone_cv12.htm

 

Има безумно хвалебствени отзиви за него в нета. Aз се бях наточил да го купувам преди година, но бях зле с финансите и в крайна сметка си взех SE Electronics 2200A, от който съм доста доволен всъщност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

микрофон се слуша, и тогава се купува......

отзивите са си отзиви, но собственото усещане си е най-добре да го има.... особено ако това ще е първия микрофон, а не точно определен модел за наличност в студиото.

Поздрави!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 :thumbup:

 

С малкото допълнение "микрофон, слушалки и колони се слушат...."

 

@bad1bad2, всичко е строго субективно и зависи от цялостната саунд-конфигурация. Един микрофон може да прозвучи като друг, дори само като го включиш в различен предусилвател. Щом си се спрял на горните модели, ще спомена, че преди време имах TLM 102, от който бях доста доволен (8 от 10). AKG-та от горните 2 модела не съм ползвал (иначе имам друг AKG), затова за тях няма да говоря ; от ползването и "слушането" на различни кондензаторни AKG-та през годините, като цяло съм с добри впечатления, но има доста разлики в звука между различните модели. От MXL-те имам няколко от по-евтините (V67, V63, 440, 770) - ползвам ги постоянно за ежедневни задачи, стават за непретенциозни проекти, а с добър предусилвател - и за по-отговорни неща.

Казваш, че ще се ползва за вокали и акустични. Обикновено добър вокален микрофон "обажда" също толкова добре и при повечето акустични, но и тук си има изключения - понякога може да ти хареса как даден микрофон лови мъжки глас, но не толкова добре женски (и обратно) или пък китарата излиза перфектно, но не и цигулка...Изобщо това с микрофоните е малко като женитбата - бъркаш в една торба със змии и се надяваш да изтеглиш неотровна, но все ще е змия. :D

Най добре ако можеш - пробвай предварително, въпреки, че проба на кондензаторен микрофон в магазин с околни шумове и липса на акустика, чужд предусилвател и липса на слухов опит е нещо доста относително. :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде продават в България MXL микрофони ?

Чувал съм хубави неща за тях и съм слушал записи на някои от моделите и ми харесват и са дбри за цената , като ги гледам по онлайн магазините . :rolleyes:

Някои знае ли такъв магазин в българия , който да продава такива микрофони :mellow:

 

А , кажете се мнението за AKG C сериите кондензаторнитне микрофони C 2000 B, C 3000 B, C 4000 B , както и C 414 B-XLII и C 414 B-XLII/ST и за поп , соул и рап музика , кондензаторните микрофони ли са по-предпочитани в повечето случаи , за да не пускаме отделна тема :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.