jorog Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 Може да пробваш със PCI to USB card.Например това: http://www.multirama.bg/product/1443/kontroler-roline-pci-usb-2-0-4-1port-15-99-2159.html http://www.multirama.bg/product/1466/kontroler-pci-usb-2-0-5-port.html Когато си използвал даден юсб порт за инсталацията на Алезиса е препоръчително да използваш само него,а не други. Цитирай
Ground Отговорено Октомври 31, 2011 Автор Отговорено Октомври 31, 2011 Въпросния шум не е от кабели или от китарата, и се появява само когато някое приложение използва картата, като самия шум се променя, когато променям размера на буфера. За мен това е проблем на драйвъра или на самата карта. Появяват се симни изпуквания в колоните всеки път, когато отворя тубата и мърдам мишката, а ако е пуснат рига и отворя браузър в същото време, пуканията се превръщат в постоянен, брутален, дигитален кривоч. Относно порта, не съм го сменял откакто съм "инсталирал"(реално инсталация няма при тази карта), а в биоса си е сетнат на 2.0, въпреки, че самата карта е с v1.0. Едно от нещата, които ме притесняват е, че с контрол панела си стои уиндолския драйвер и няма никакъв начин да избера друг, който да НЕ е с разширение .inf. А този на картата не е. Цитирай
jorog Отговорено Октомври 31, 2011 Отговорено Октомври 31, 2011 (Редактирано) Значи драйвер на аудио карта не е същото като аудио драйвер. Първото е софтуер от производителя който се инсталира за да се разпознае картата/интерфейса от компютъра и да работи както трябва, докато второто е програмка която позволява по-добра (по-бърза) комуникация между компа и интерфейса(напр.ASIO,WDM/KS,CORE AUDIO са все аудио драйвери). Може да пробваш да махнеш други юсб у-ва които са включени(уеб камери,принтери и тн.) през юсб-та. Забрани он-борд аудиото(да е на disable).И е добре да опишеш като включиш алезиса към юсб-то как го разпознава компа и гитар рига,кюбеиса.Според мен най-вероятно има конфликт за ресурси.Щом си го пробвал на друг компютър и работи добре значи проблема е във твоята машина. Редактирано Октомври 31, 2011 от jorog Цитирай
Ground Отговорено Октомври 31, 2011 Автор Отговорено Октомври 31, 2011 Няма други устройства, които да са включени, докато ползвам картата. Единствено си зареждам телефона от време на време на друг порт. Он борд картата е забранена от БИОС-а откакто имам ПЦ Всички приложения с които ползвам картата я разпознават чудесно - избирам си я от сетингс и газ, но с посочените проблеми. В контрол панела също това е единствения интерфейс, който е позволен и е избран изрично да се ползва. Аз съм с XP, а другия компютър на който я пробвах е с "7", което уж не се поддържа от драйвера на картата, но а4алл работи. На другото ПЦ я пробвах с кюбейса и работеше мн. добре, но после тествах и с риг-а и още с пускането започва нечовешки диги-дистер, който целеше да разпори колонките и не му повлия нито смяна на драйвер, нито нищо. Общо взето пробвах всички обичайни сетъпи и препоръки, които намерих тук и в нета и май е време за необичайните... "Чук или винкел, туй е въпроса?" Ако някой има други нестандартни предложения... Цитирай
Ground Отговорено Октомври 31, 2011 Автор Отговорено Октомври 31, 2011 Май така ще станат по-ясни нещата: Не е много качествено и за това ще обясня... Ппърво отварям рига и започва да се чува гадното жужене. Знам че си се чува и шум от китарата, но не е тва, а едно друго във високите регистри. После отварям една туба и $#@ После затварям рига и отварям само тубата за да се види, че не е само от споделянето на ресурси. Цитирай
jorog Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 (Редактирано) Пробвай със друг а4а драйвер(2.9 или 2.8).Или първо пробвай със WDM/KS драйвера от настройките. Аз съм с ето тази http://www.behringer...cts/UCA202.aspx и записвам със WDM драйвера.Пак ще повторя че алезиса е само за записи. http://www.asio4all.com/ Редактирано Ноември 1, 2011 от jorog Цитирай
los vlados Отговорено Ноември 6, 2011 Отговорено Ноември 6, 2011 Проблемът ти е по скоро в компа си мисля от горе описаните неща а не в интерфеиса. Цитирай
Recommended Posts