FFFDF Публикувано Октомври 9, 2011 Публикувано Октомври 9, 2011 Здравейте, предлагам ви своето китарно изпълнение на това прекрасно българско хоро (може би любимото ми). . Хорото е от шопската етнографска област и е в размер 12/16. Доста време го учих, но може би повече време отделих в опити да направя така, че да не звучи постно. Извинявам се предварително за неловките 19 секунди тишина в началото на клипчето Поздрави 4 Цитирай
Лими Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 (Редактирано) Похвално и завидно е, че се развиваш в тази област(фолклора) и ставаш все по-добър. П.П. Кога ще свириме румънските "хора"? Редактирано Октомври 10, 2011 от Лими Цитирай
FFFDF Отговорено Октомври 10, 2011 Автор Отговорено Октомври 10, 2011 Здрасти Мерси много. Не съм сигурен дали се развивам по някакъв начин с това, което правя... Абе май научавам някакви неща. Например покрай това хоро научих един орнамент как се прави и сега си го ползвам Абе мисълта ми беше, че трябват много повече практика и учене от това да вадиш тон по тон някакви хора и да се опиташ да ги пресъздадеш приемливо добре. Както и да е, доставя ми голямо удоволствие пък и от 1-2 месеца бях спрял да уча каквито и да било нови неща, така че сега ми идва много ползотворно това занимание За румънските хорца, айде към края на седмицата ако искаш... Май точно тогава го дават да се стопли (за кратко) Ще се разберем... Поздрави Цитирай
aliximika Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) Колега, това вадили ли сте го или от партитура някаква сте го учили? Ако е от партитура може ли да ми я снимате/пратите по някакъв начин? Иначе е готино изсвирено, но можеше китарата да е малко по-силна повече да се чува Редактирано Октомври 11, 2011 от aliximika Цитирай
FFFDF Отговорено Октомври 11, 2011 Автор Отговорено Октомври 11, 2011 За съжаление съм го вадил и нямам партитура Мога да пробвам да го запиша бавно и да го заснема, така че да се вижда ясно какво правя. Поздрави Цитирай
kirilsat Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Заниманията ти много ме кефят, а и напредъка ти е значителен! Колегата Лими подсказа, че си падаш по влашките хора и реших, да ти запиша малко ритъмче! Можеш да си го лупнеш и да си свириш, колкото ти е кеф! Даже и аз се полигавих малко! 1 Цитирай
kalata Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 браво! мен лично тези ритмики винаги ме хвърлят в тъч и не смея и да си помисля да се пробвам Цитирай
Recommended Posts