kingsx Публикувано Октомври 9, 2011 Публикувано Октомври 9, 2011 Здравейте, от известно време имам ел. акустична Такамин ЕG260, вади страхотен звук, когато е не е включена. Отскоро ме засърбя да й взема усилвател с малко ефекти - chorus, reverb, flanger и т.н. Въпросът ми е дали ще ми свърши работа усилвател за ел. китара или ми трябва специално усилвател за ел. акустична китара? Ако можете да препоръчате усилвател до 400 лв., ще е супер. Мерси предварително! Цитирай
synchu Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Трябва си усилвател за акустична. Това, което се търси (обикновено) в усилвател за електрическа, а именно приятно изкривяване, при акустичните (обикновено) не е особено желан ефект. Да не говорим, че при комбо усилвателите за акустични и говорителите са различен дизайн, със стремеж към обхващане на пълния честотен спектър (обикновено 20Hz - 20KHz, oтделен въпрос е колко успяват ). Преди няколко месеца правих подобно проучване на БГ пазара, защото за усилвател за акустична не бих инвестирал на сляпо и това което установих (и придобих) е че предложенията на Маршал, най-добре се вписват в идеята ми за предаване на звука и най-добре се вписват в определения ми бюджет (иначе AER се вписват също чудесно, но пък излизат за момента от бюджета ). Разбира се, най-добре е с китарата на рамо да обиколиш музикалните магазини в София и да пробваш. Успех. Цитирай
Recommended Posts