Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Здравейте! Искам да Ви питам за препарат или нещо от тоя сорт, за грифа специално, щото тялото си го чистя с памучена кърпа(потник :unsure: ) и си е идеално, ама за грифа не е чак толкова ефективно. Грифа ми няма лак и е тъмен доста тъмен rosewood. И ако някой може да каже нещо евтинко, което може да се купи от магазините и върши работа, да каже ;).

Благодаря!

Отговорено
Здравейте! Искам да Ви питам за препарат или нещо от тоя сорт, за грифа специално, щото тялото си го чистя с памучена кърпа(потник :unsure: ) и си е идеално, ама за грифа не е чак толкова ефективно. Грифа ми няма лак и е тъмен доста тъмен rosewood. И ако някой може да каже нещо евтинко, което може да се купи от магазините и върши работа, да каже ;).

Благодаря!

също така е хубаво от време на време да се маже фингърборда с него. поддържа го свеж

айде оглеждай се какво са писали хората преди тебе ;)

Отговорено

Aз по принцип я мия много рядко, май за година и половина откакто я имам само 4-5.. :godbless: , но аз и нямам толкова време да свиря, така че е донякъде разбираемо, иначе ползвам Dunlop Ultimate Lemon Oil за fretboard-a и Fender Guitar Polish в комбинация с много финни и меки парцалчета

Отговорено (Редактирано)

Да това с бадемовото масло е супер ама трябва ли да го чкам да съхне, щото чаках около 2 мин и го избърсах от грифа( видя ми се, че няма да изсъхне никога).

Съжалявам ама до сега не съм го ползвал това нещо и нямам никаква представа как се "маже".

Ако някоий сподели опит ще съм му много благодарен!!!

Редактирано от Mafiozo
Отговорено

За чистене не знам,аз все още експериментирам,но един човек ме посъветва за полиране да се използва метода на цигуларите:в парцалче се слага орехи,счукват се и със сокакойто пусне се полира.Става много добре! :)

:D:):nono::D:)

Отговорено

Пресни, стари или няма значение? Щото ако става със стари да зема да потроша запасите от орехи :twisted: :twisted: :twisted:

Отговорено
За чистене не знам,аз все още експериментирам,но един човек ме посъветва за полиране да се използва метода на цигуларите:в парцалче се слага орехи,счукват се и със сокакойто пусне се полира.Става много добре! B)

:):):pray::godbless::godbless:

След това резултата се изсипва в сгорещено олио, след няколко секунди се добавя вода, чесън и сол.

Перфектен сос за сладководна риба. ;):D

Отговорено

...най-трудно се махат петната от плюмки...в случай че китариста се изявява и като вокал...особено от адаптерите...здраво търкане с проклетия парцал пада...иначе и аз не съм фен на препаратите...ползвам пацал от 100% памук от една бивша моя блуза...когато стане много мазно тялото използвам своиството на човешкия дъх да кондензира върху гладката повърхност на китарата...едва ли е много научно...ощте по малко полезно...ама върши работа...освен това напоследък не се престаравам с чистенето...не че се кефя китарката ми да изглейда мърлява...ама човек нв вива да става роб на вещите си в краина сметка... :greenball: