Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, от доста време разглеждам и чета форума, но не се бях регистрирал. Свиря на китара от около 2 години и наскоро започнах да пиша песен. Засега имам само китарна част записана и ми се иска да чуя вашето сурово мнение и критика, за да знам как да подобря свиренето си. А ето и въпросното парче -

.
Отговорено (Редактирано)

Има интересни рифове , поне на мен ми се струва , че свириш много ритмично...проблема е , че няма как да разберем целия замисъл на работата ти без другите инструменти. Има доста програми с които може да си наредиш барабани и бас за да представиш идеята си .....или просто ,както имам подозрения да пуснеш и бекингтрака , който не чуваме ..

Звучи яко..

Редактирано от Басурендер
Отговорено

Благодаря за отговора. Относно бекинг трак, той е по-скоро в главата ми :D Само за някои части съм опитал да измисля как да звучат барабаните, но понеже не съм барабанист и не съм много наясно с тази част. Все пак предполагам, че има някакви стандартни бийтове, които се използват и ще потърся, за да направя барабанната част. От към програми имам Addictive Drums като VST plugin. Горе-долу имам представа как се работи с програмата и ще се опитам да ги направя. А за бас каква програма мога да използвам, защото имам приятел басист, който може да помогне в краен случай, но той е доста зает.

Отговорено

Аддиктив не са зле, поиграй си!

За бас скоро пробвах Trilian. Ужасно голям е (35 ГБ), а си харесах само 2-3 пресета, но звучи доста добре! Ако ми пратиш МИДИ мога да ти го пусна през плъгина и да ти върна аудио трак. Постигат се доста добри резултати като за домашна занимавка. :)

Отговорено

Ами ше супер и ще съм ти много благодарен. Аз имам записана китарата като таб в Guitar Pro и от там мога да взема MIDI-то. Ще ти пиша на ЛС с линк за файла.

Отговорено (Редактирано)

Вече въпросната песен си има и барабани и бас (благодарение на Baby Thomas). Ето линк -

.Все още си нямам вокал, който да изпее текста и ако има някой, който има желание и мисли, че може да се справи, е добре дошъл. Относно миксирането и мастерирането, не съм много опитен, затова не е най-якия звук, който може да се очаква от такава песен. И също така ще помоля за критика и препоръки. :) Редактирано от HateMe!
Отговорено

Микс и мастър се прави трудно, иска доста четене, слушане, проби - дори и само за домашни демо записи. :)

Тук най-основните бъгове, които аз чувам са: много силни като ниво и събрани в центъра китари, много ривърб на барабаните (което ги праща силно "назад" в микса". Баса почти липсва, но ако се пооправят горните неща трябва да излезе малко, нищо че не е много добър.

Не знам дали си наясно, но аранжимента също доста помага/пречи за добрия саунд. Пет инструмента да дънят 16-тини с МАХ велосити не винаги е добра идея... :) Това последното принципно го казвам само, да се знае.

• 1 month later...
Отговорено

Микс и мастър се прави трудно, иска доста четене, слушане, проби - дори и само за домашни демо записи. smile.gif

Тук най-основните бъгове, които аз чувам са: много силни като ниво и събрани в центъра китари, много ривърб на барабаните (което ги праща силно "назад" в микса". Баса почти липсва, но ако се пооправят горните неща трябва да излезе малко, нищо че не е много добър.

Не знам дали си наясно, но аранжимента също доста помага/пречи за добрия саунд. Пет инструмента да дънят 16-тини с МАХ велосити не винаги е добра идея... smile.gif Това последното принципно го казвам само, да се знае.

Това ми хареса !

Всеки трябва да е наясно с тези работи ,ако иска да постигне добри резултати.