Mozart Публикувано Май 11, 2006 Публикувано Май 11, 2006 (Редактирано) Наскоро един пич продаваше такова нещо във форума,та правени са в индонезия, и ключовете за горния и долния обръч са сляти ведно(като на Бонзо ямахата). Та въпросът,е каква е ралзиката м/у тези адвентиджи които са със слети и тези които са с отделни ключове... ?!? Дано се разбира какво питам Редактирано Май 11, 2006 от Mozart Цитирай
imperor Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Наскоро един пич продаваше такова нещо във форума,та правени са в индонезия, и ключовете за горния и долния обръч са сляти ведно(като на Бонзо ямахата). Та въпросът,е каква е ралзиката м/у тези адвентиджи които са със слети и тези които са с отделни ключове... ?!? Дано се разбира какво питам Доколкото имам информация, без да твърдя, че съм прав, но поне в каталозите на различните фирми, които имам у нас, комплектите със цели (сляти) машинки се водят студийни. Повтарям, че може и да не съм прав. Английския ми е на светлинни години от българския. Но правя разлика между стейдж къстъм и студио къстъм. Цитирай
vihro Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Само това,4е на стария модел,машинките са слети и има от 2 до 3 дупки по корпусите за всяка машинка,в зависимост от големината на корпусите.А на новите, машинките са отделени и за всяка машинка има по 2 дупки.Това дава отражение и на звука. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Ами значи къв е номера....разликата между адвентиджа и стандрта не е изобщо в лъговете (ключетата) адвентиджа просто е по-плитък....така примерно ако на Recording-а томовете са 10 х 9 , 12х10 и т.н (power shells) то на адвентиджа са 10х8, 12х9 и т.н Значи идеята е, че по-плитките корпуси осигуряват по-верен тон, но засметка на това са по-тихи...едно време са били много модерни...после пък с навлизането на яко rock'n'roll манията става модерни дълбоките корпуси...сега май и двете неща са на мода А това с лъговете е друга хава. Yamaha имат три модела лъгове: Nouveau, FRC Nouveau, Small Lug и High Tension Lud....тия големите дето говориш за тях са High Tension Lug и са предназначени както се вижда са яко опъване на кожите Цитирай
Mozart Отговорено Май 12, 2006 Автор Отговорено Май 12, 2006 Благодаря за отговорите! Аз исках да разбера кой от двата варианта е по-нали така ,ама вече няма значение штот си ги купих(тия с High tension-a) Току що си разцъках малко на тях и съм ебати щастливия Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 ееее браво супер яко....дай снимки бързо Цитирай
bonzo Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Благодаря за отговорите! Аз исках да разбера кой от двата варианта е по-нали така ,ама вече няма значение штот си ги купих(тия с High tension-a) Току що си разцъках малко на тях и съм ебати щастливия Какъв цвят са гадино.Гледай да не кажеш лешник,че ще пострадаш. Цитирай
Mozart Отговорено Май 12, 2006 Автор Отговорено Май 12, 2006 Ми не са лешник Бордо! Ето някои снимки от предишния собственик като ги снимам аз, ш кача в раздел Нашити тупане! Цитирай
imperor Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 :hello: Освен едно голямо честито и със живот и здраве да ги ползваш дъъъъълги години, мога да ти кажа само: ха наздраве!!! Цитирай
vihro Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Готина мацка си си хванал Добре де,аз мислех,4е тея със слетите машинки ве4е не се произвеждат От Коко ли ги взе????/не Тъпото Копеле/ имаше обява в раздела за продажби,за 1500???Ако са същите,много странна обява си беше написал този 4овек и отказа доста хора да ги копуват,заради малко странните размери и най-ве4е конфигурацията,малка каса с по-големи томове Цитирай
Mozart Отговорено Май 12, 2006 Автор Отговорено Май 12, 2006 Готина мацка си си хванал Добре де,аз мислех,4е тея със слетите машинки ве4е не се произвеждат От Коко ли ги взе????/не Тъпото Копеле/ имаше обява в раздела за продажби... Мдам !!!! Цитирай
bonzo Отговорено Май 13, 2006 Отговорено Май 13, 2006 Аре честито.Ама моцартчо тези тупанки са малко по-нови от моите скъпоценности.Моя надпис е квадратенАре да ги ползваш със здраве и скоро да си вземеМ Мейпъл,или Греч А разликата мисля,че е в това ,че мойте са със поразнообразно дърво 6 пласта,еди какво си и 2 пласти нещо друго(малко съм неук,амаще ги науча някойде,когато русото стане черно ) А новия стейдж къстъм е от 7 пласти едно и 1 пласт друго дърво. Барабаните са много готини.Кефи ме това,че са с един интервал:12,13,14,а не като мойте кошници:12,13,16.Не може да ги настроиш равномерно.Мойте като са с равен интервал като тон имат различна атака и тн.Надявам се ти да нямаш този проблем. Цитирай
Mozart Отговорено Май 13, 2006 Автор Отговорено Май 13, 2006 (Редактирано) ...12,13,16.Не може да ги настроиш равномерно.Мойте като са с равен интервал като тон имат различна атака и тн.Надявам се ти да нямаш този проблем. Този го нямам, ама кожите се стари и отпуснати и има два варианта: Или бръмчат като са по- отпуснати или кънтят като са по-натегнати Ще трябва нови ,но това ще е като падне некой финансов релоуд щото сега съм бееден откъм пари и богат откъм душевност(custom) :inlove: П.с. 10, 12, 14 са размерите Редактирано Май 13, 2006 от Mozart Цитирай
bonzo Отговорено Май 13, 2006 Отговорено Май 13, 2006 Ако са рекламните кожи на Ямаха и да не са пребити не могат да се настроят.Събирай за някакви кожи,защото с Ямахата нищо не става. Цитирай
Recommended Posts