acc Публикувано Септември 12, 2011 Share Публикувано Септември 12, 2011 Появява се следното съобщение, кагато свържа инструмента с компютър. Появява се кагато си иска... Някой може ли да даде идея каква е тая работа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
acc Отговорено Септември 12, 2011 Автор Share Отговорено Септември 12, 2011 Свързвал съм пианото с PC милион пъти, но напоследък почна да прави номера. Картата която ползвам е Yamaha GO46 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 12, 2011 Share Отговорено Септември 12, 2011 USB кабел ли ползваш или MIDI? И в двата случая си провери кабела и по възможност пробвай с друг. След като споменаваш звуковата си карта, предполагам ползваш MIDI кабел. При това положение може дапробваш и да преинсталираш драйверите на звуковата карта, да пробваш с по-нови. Ако и това не стане, не знам, тогава вече проблемът може да е в картата или в пианото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
acc Отговорено Септември 12, 2011 Автор Share Отговорено Септември 12, 2011 Благодаря ти. Май ще мина към преинсталация на картата. MIDI кабел изпозлвам. Такааа. Мисля, че се получи най-лошия сценарии - проблем в пианото. Проверих кабелите и тествах с други. Преинсталирах драйвера на картата. Опитах с друго устройство (М–Audio MIDI interface с USB)Резултата е нулев. Ще препоръча ли някой добър сервиз за дигитални пиана в София? Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 12, 2011 Share Отговорено Септември 12, 2011 Пробвай да възстановиш фабричните настройки на пианото, предполагам знаеш, задържаш най-високото ДО и включваш. Може нещо софтуерно да се е объркало, макар че ме съмнява. Също така преди да го ремонтираш, може да пробваш и да го вържеш по USB, мисля, че тази Ямаха поддържа, ако не ме лъже паметта. Може да се е развалил само DIN интерфейсът (петиците). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
acc Отговорено Септември 12, 2011 Автор Share Отговорено Септември 12, 2011 Пробвай да възстановиш фабричните настройки на пианото, предполагам знаеш, задържаш най-високото ДО и включваш. Може нещо софтуерно да се е объркало, макар че ме съмнява. Също така преди да го ремонтираш, може да пробваш и да го вържеш по USB, мисля, че тази Ямаха поддържа, ако не ме лъже паметта. Може да се е развалил само DIN интерфейсът (петиците). Няма USB. Има един "mini DIN 8-pin". Имаш ли идея това как се свързва. В упътването го дават да е с 9-pin или 17-pin от другата страна, които моя PC няма. Връзка не се получава м-у пианото и PC-то и в двете посоки - MIDI in и MIDI out... На мен това ми прилича като софтуерен проблем. Междувременно, връзката тръгна и си свърших работата за деня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts