merrick Публикувано Септември 8, 2011 Share Публикувано Септември 8, 2011 Здравейте ,кажете вашите мнение ,кое е по-добро според вас китара с Floyd Rose или без?Знам ,че е въпрос на вкус,но кажете защо предпочитате едното пред другото ,какви са предимствата за вас и недостатъците в единия или другия вариант? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Няма по-добро или по-лошо. На мен не ми трябва Флойд, никога не ми се е налагало да ползвам, а и така ми е много по-лесна смяната на струните, настройката на китарата и т.н. До вкус е. Друг е въпроса, че евтините китари с Флойд (който всъщност е лицензиран (или лицензен беше?)) често се разстройват и само създават проблеми. Даже се чудя защо повечето евтини китари имат тремоло, след като в голяма част от случаите не функционира правилно. 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Ако трябва изобщо да има предпочитам Флойд с това отзад и с незаключващи се седла (а ла ранните Floyd Rose II). Туй е според мен, но не знам как въобще би ти помогнало чуждо мнение. Проблем ли някакъв има, искаш китара да си купиш, или просто си говорим? Защото ако ще си говоря с някого, предпочитам да е на по бира (може да е било казвано и преди). 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Според мен зависи от начина на свирене)техниката)от там идва изборът на китара със или без флойд. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Има търсачка форумна и тя казва доста по отношение на думата Floyd rose ... За мен въпроса стои така - ако знаеш каква музика ще свириш -вземи си подходящ инструмент! По принцип с флойда се постигат звуци недостижими за китарите без такъв, а вече вида на флойда е друга бира! 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arcturus666 Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 да не забравяме и особеностите при настройването на китарите с флойд, което понякога може да ти скъса нервите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 (Редактирано) Общо казано - ако почти не ползваш флойда, или ако ефектите, които постигаш с него в момента могат да бъдат заместени/наподобени на китара без флойд - то най-добре е да вземеш точно такава. Е, има ги и хората, които харесват самото усещане на Флойд-бридж или най-предпочитат особеностите на звука, които придава(самият факт, че има много повече метал и по-малко дърво под струните), но това са си перверзии, които човек сам трябва да установи за себе си. Редактирано Септември 8, 2011 от Valserp 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 То е ясно, без, ами със Kahler! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Кой каза Kahler? 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Флойда си е Флойд, Калера - Калер! Въпрос на години търсене на Твоя звук! А иначе за по-просто си вземи нещо семпло без много "врътки" и напъвай. Пък един ден... 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merrick Отговорено Септември 8, 2011 Автор Share Отговорено Септември 8, 2011 Понеже гледам,че има запитвания защо питам,питам защото ми е интересно вашето мнение,аз си имам китара и сам направил своя избор ,за щастие нямам проблеми ,но искам да видя вие какво мислите по въпроса.На всички ,които са писали благодаря много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts