FFFDF Публикувано Септември 7, 2011 Публикувано Септември 7, 2011 Много обичам народна музика и напоследък само разни хора уча и тъй като много харесвам Иво Папазов, реших да науча нещо негово. Сметнах, че това ще ми е по силите, та го научих и го записах И двата опита имат дефекти, но смятам, че са приемливи. Утре или вдругиден ще гледам да запиша само аудио, понеже звукозаписните възможности на фотоапарата ми явно не са огромни Поздрави и приятно гледане 2 Цитирай
Lathron Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Хареса ми, браво Не забелязах огромни "дефекти", но ще е далеч по-добро, ако запишеш само аудио Цитирай
yakiya Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 Абе гоуем си бре, ....между смегмата и народното творчество крачката е малка.Хахахах. 2 Цитирай
FFFDF Отговорено Септември 8, 2011 Автор Отговорено Септември 8, 2011 Бате, значи да очаквам и оная японка до некой друг ден да пропее български фолклорни песни Цитирай
FFFDF Отговорено Септември 12, 2011 Автор Отговорено Септември 12, 2011 Най-накрая ми остана малко време и записах само аудио върху метрономче Ruchenica235BPM Хммм... Може би е една идея по-бавно от песента Еми приятно слушане 1 Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 Добре е, поздравления! Цитирай
Tozi Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 Браво за идеята. Първия опит най-ми харесва. Обаче! Липсват орнаментите. Ибрям орнаментира понякога почти всички тонове от мелодията. Забави темпото с някоя програма и ще ги чуеш. Поздрави и успех! 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 (Редактирано) Браво! Похвално!!! Много ме радва изпълнението и даже ми се присвири... Ако ми остане време, ще ти сложа една ритъм китарка, ама баш сватбарската (ако не съм забравил как се прави това?!)! Успехи!!! Редакция: Този е прав за орнаментиката (щото ръченицата въобще не му е чужда)! Дори да не е същата, както в оргиналното изпълнение, тя е задължителна за народната музика! Редактирано Септември 13, 2011 от kirilsat Цитирай
FFFDF Отговорено Септември 13, 2011 Автор Отговорено Септември 13, 2011 Да... И на мен се иска да да знаех как да го орнаментирам туй нещо @Tozi Аз бих се радвал и само на половината тонове от мелодията да мога да орнаментирам Скромно Въпросът е, че не мога да ги вдена... Гледал съм и някакви типове на китара как свирят разни хора и не успявам да разбера особено какво се случва. МНОГО ще съм ти благодарен, ако запишеш нещо малко (може да не е тази мелодия) с 2-3 орнамента и да обясниш къде е трилер, къде е тремоло... Предполагам, че и доста други хора ще се радват @kirilsat Ако запишеш ритъм китара, ще запиша и по-читав тейк, понеже този си е насран и ще стане на западно ниво Ако пък споделиш какви акорди слагаш, равен няма да имаш Цитирай
kirilsat Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 При първа възможност ще запиша, даже ми се иска да сваля темпото, за да може да си играеш с орнаментиката! Сам ще се изненадаш, колко по-добре ще го изсвириш! А акордите са си най-обикновени, характерни за този лад... Цитирай
kirilsat Отговорено Септември 14, 2011 Отговорено Септември 14, 2011 Набързо и както обещах - баш свадбарската! Извинявам се за грешките, но отдавна не съм свирил такава музика.... Старата любов ръжда не хваща! Цитирай
FFFDF Отговорено Септември 14, 2011 Автор Отговорено Септември 14, 2011 Леле... Велико е! Не можеш да си представиш колко щастлив се чувствам в момента :) Просто велико. Благодаря много Цитирай
kirilsat Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Фолклора не е шега работа, за това заслужаваш адмирации! Забелязвам голям напредък при теб, което говори че активно свириш, а това може само да ме радва! Внимавай, че веднъж докоснал се до българския фолклор, остава диря за цял живот! Успехи от мен и продължавай все така! Цитирай
Recommended Posts