synth Публикувано Септември 6, 2011 Публикувано Септември 6, 2011 Колеги,притежавам корг па800 от 4 години и досега не съм имал никакви проблеми,освен с пич-бендера като при повечето коргове.Но наскоро семплираните ми звуци започнаха въобще да не звучат,а само пукат и дерат.Предполагам,че рам-памета е заминала.Бих ли могъл сам да я сменя и възможно ли е да ползвам предлаганата за м3,па2х и па3х 256 мб рам. Благодаря предварително за отзивите! Цитирай
Мартин87 Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Първо се увери, че точно в РАМ паметта е проблемът. По принцип тя си е за КОРГ, а не само за Па-800 или Па-1х и т.н.. Само да не е нещо по-сериозно. Цитирай
mrdds Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 (Редактирано) Всъщност паметта си е проста EDO рам . Все оше се намира по оказионите такива плочки на цена от 5-10лв бройката. По- новите корги са с DDR или SD ram memory. Монтирах скоро на Ра2Х мисля,че беше sd rаm 256МВ компютърна памет.Но на ра 800 съм почти сигурен,че беше EDO. НЯма смисъл да се купува памет с марка корг и в музикалните магазини да ви дерат кожите при положение,че става с много по евтина. Ако имаш възможност снимай паметта на клавира ти и да я видим каква е. Редактирано Септември 7, 2011 от mrdds Цитирай
Мартин87 Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 ... Ако имаш възможност снимай паметта на клавира ти и да я видим каква е. Да, така ще е най-добре, за да няма излишни набутвации. Цитирай
Recommended Posts