slayer92 Публикувано Август 31, 2011 Публикувано Август 31, 2011 Значи проблема се състои в сменянето на струните явно нещо не правя като хората ... значи слагам си ги нали настройвам заключвам нъта донастройвам от доло и като посвиря ден някаде първа струна ми излиза от заключването доло на флойда просто искача ... пробвах с 12 ки 10 ки и 9 ки и все същия проблем Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 Причини, които ми идват на акъла: -Износено легло - търсиш къде се продават резервни. -Недостатъчно затягане. -Попаднала смазка върху леглото - минаваш го с малко парцалче/тапмпонче с обезмаслител, същото важи и за струната преди монтажа. И ако всичко това не помогне, можеш да пробваш леко да калайдисаш крайчето на струната което влиза в леглото. По принцип за съвсем друго нещо го ползват това, но нищо не пречи да опиташ, пък токувиж помогнало и в твоя случай. Цитирай
slayer92 Отговорено Август 31, 2011 Автор Отговорено Август 31, 2011 Съмнявам се да е от износено легло защото китарата е на 2 месеца някъде ... ще пробвам с обезмаслител защото доло стягам яко ... Цитирай
agrogrind Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 (Редактирано) Слагай жиците с топчетата отдолу на тремолото и няма да излизат никога, защото ако презатегнеш и прецакаш резбата на някое от седлата на струните, ще си като мен. http://agrogrind.snimka.bg/details/kitara.617510.24831640 Редактирано Август 31, 2011 от agrogrind 2 Цитирай
rockfire Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 Може да си загубил блокчето дето стяга в леглото ,или ти превърта винта ,който го стяга... 1 Цитирай
kuulan Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 ...или струната си е направила "легло" в леглото(при лицензните е направено от супер корав матриал )... Цитирай
Valserp Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Как да затягаме болт: 1. Натягаме до скъсване. 2. Връщаме четвърт оборот назад. Цитирай
rockfire Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Как да затягаме болт: 1. Натягаме до скъсване. 2. Връщаме четвърт оборот назад. При китарите не мисля, че е добра идея... Цитирай
Recommended Posts