Evtim Djerekarov Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) HiFi колоните са доста подобни на мониторите. Разликата е(доколкото знам), че при HiFi колоните средночестотния участък е малко по-слабо изразен, и не са чак толкова линейни. Но не съм чувал, че на монитори трябва да звучи сухо. Напротив, мисля си, че винаги трябва да се миксира с желание, и да се гони красота на звученето. Никой не е казал, че на монитори музиката звучи сухо. Просто е малко по-"в лицето ти", по-ясна атака има обикновено(защото говорителите на мониторите се избират така, че да не компресират много), и по-силно изразени среди, които при някои инструменти(саксофон, например) се чуват много ясно, докато при Hifi колоните като че ли саксофона отива малко по-назад в картината. Може би и във високите честоти мониторите стигат до малко по-високо. Няма правила, разбира се. Дори различните монитори звучат различно. Важното е човек да харесва звука на мониторите, с които работи, и да ги познава добре. Според мен е редно, даже задължително мониторите ти страшно много да ти харесват дори когато слушаш музика на тях. Например "Daybreak" албума на Mezzoforte - страхотен звук :inlove:, много ми харесва каква звуковакартина се получава като засвири сакс-а в парчето "Downtown" . Редактирано Юли 13, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
NessoR Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...indpost&p=41782 Цитирай
bad_bulgarian Отговорено Юли 15, 2006 Отговорено Юли 15, 2006 Мерси, колеги! Сега картината вече ми се поизясни... Цитирай
scaldor Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 "hier ist der westdeutsche rundfunk" вече 40 години дават всичко от себе си - за мен през последните 10 години :inlove: Klein und Hummel OY - Pink Floyd и The Beatles правят албумите си на такива в Abbey Road Цитирай
Recommended Posts