duane Публикувано Май 8, 2006 Share Публикувано Май 8, 2006 Имам проблем с новите ми актижни монитори. Когато ги свържа със sound картата бръмчат доста лошо. Ако ги свържа примерно с walkman-a се чува идеално чисто. Мислех си че проблема идва от контактите вкъщи и затова си купих хубав разклонител с всякакви там простотии за предпазване на техниката и намаляване на шума, но това не помогна. Моля, ако някой има идеи да помага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Май 8, 2006 Share Отговорено Май 8, 2006 С каква карта си с какви кабели с какви монитори дори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
duane Отговорено Май 8, 2006 Автор Share Отговорено Май 8, 2006 (Редактирано) Карта - Terratec DMX 6fire http://www.soundonsound.com/sos/Apr02/arti...erratecdmx6.asp Монитори - Wharfedale Diamond 8.2 http://www.wharfedalepro.com/frames/monitor_diamond.html Кабелите са Bandridge. Не са нещо особено, но работеха добре със старите пасивни монитори Behringer. Terratec-a няма балансирани изходи. Отначало смятах, че от там идва проблема, но с walkman-a ,както и с външен CD Player се чува съвсем чисто. Редактирано Май 8, 2006 от duane Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Май 8, 2006 Share Отговорено Май 8, 2006 А на слушалки имаш ли шум Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 8, 2006 Share Отговорено Май 8, 2006 отвори контакта и махни масата на колоните. Нека в аудио системата да остане замасен само компа (и монитора естественно) Ако има някъде граунд лифт пробвай и с това.. Ако нищо не стане сложи един ди бокс за галванично разделяне. така ще се оправи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
duane Отговорено Май 8, 2006 Автор Share Отговорено Май 8, 2006 (Редактирано) Това с контактите свърши работа. Явно наистина само PC-то тряа да е заземено. Благодаря на всички за помощта. Най-после ше има Редактирано Май 8, 2006 от duane Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mozart Отговорено Май 8, 2006 Share Отговорено Май 8, 2006 Ако си купил тези монитори съвсем скоро.... ЕЛА СИ ВЗЕМИ КАШОНИТЕ ЩОТ МИ ЗАЕМАТ МЯСТО И ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯ ,а ако не си със здраве да си ги ползваш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HackoBoy Отговорено Май 8, 2006 Share Отговорено Май 8, 2006 може да опиташ и следната функция да прекараш сигнала галванично през разделителен траф аз имах подобни явления но като вкарвах сигнал от ТЕЛЕВИЗОРА към компа след като обсъдих тва онова с един познат той ми каза че захранването на компа спрямо на телевизора е различно и за тва масата трябва да се раздели галванично така че може си направиш преходник който е както при про усилвателите с ключ LIFT GROUND просто масата или минава през разделителен траф или минава директно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 9, 2006 Share Отговорено Май 9, 2006 а през разделителен кондензатор дали не става? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 9, 2006 Share Отговорено Май 9, 2006 обикновено се слага от земя към маса 1 резистор с който служи да ограничава тока който предизвиква брум, а за филтриране паралелно на него се слага някакъв малък кондензатор Примерно 1-10к резитор и кондензатор 10-20нФ Така го правят, така съм гледал, това знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts