anonymized_2157 Публикувано Май 7, 2006 Публикувано Май 7, 2006 Вярно ли, че на бас не може да се свири с перце 1 мм? Казаха ми, че било прекалено тънко. Мога и сам да разбера, обаче защо да купувам нещо (макар и евтино), което после няма да ми върши работа вероятно! Цитирай
MDFk Отговорено Май 7, 2006 Отговорено Май 7, 2006 Свири се с каквото перо искаш. Проблема на по-тънките, е че по-бързо се изпилват. А проблема на самите пера, е че изпилват никела на струните. Цитирай
anonymized_2157 Отговорено Май 7, 2006 Автор Отговорено Май 7, 2006 Eй! Мерси, човече! Начи най-вероятно няма да си купя толкоз тънко! Пък струните- ще ги мисля като се изпилят Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 7, 2006 Отговорено Май 7, 2006 И един приятелски съвет - минавай по-скоро на свирене с пръсти. Мое мнение,де... Цитирай
Zlatyio Отговорено Май 7, 2006 Отговорено Май 7, 2006 Аз почнах с 1,14 мм Фендерско ................ абе сичко ти върши работа стига да ти стой удобно в ръката Цитирай
anonymized_2157 Отговорено Май 7, 2006 Автор Отговорено Май 7, 2006 Свиря с пръсти (дори повече от колкото с перо), но това тук беше просто питане! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 7, 2006 Отговорено Май 7, 2006 Аз ползвам Jim Dunlop Jazz III (1 mm.) и се получава пърфект. Честно казано не знам дали ще мога с по-дебело, нито вдявам къде е файдата от него... Цитирай
rudibass Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 пи4ове давайте със пръсти много е по ритми4но' като се нау4и 4овек' тона е мн по красив...ако имате подходя6та техника става дори и по бързо...вземете Били 6ийнън например Цитирай
Self-Sacrifice Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 Като свиря с перо най удобни и най много ми харесва звука от тънките но твърди.Иначе предимно и аз с перо жуля най вече заради звука Цитирай
faso Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 Аз ползвам Jim Dunlop Jazz III (1 mm.) и се получава пърфект. Честно казано не знам дали ще мога с по-дебело, нито вдявам къде е файдата от него... аз се захласнах по "малкото му" то е същото само че мъничко и е баси удобното , други които са ми удобни са тия пак на дънлоп Стъбитата (2-3мм) Цитирай
Danihell Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 1мм си е съвсем нормална дебелина за бас китара. Лично аз препоръчвам горещо D'Andrea 1,15mm. Това е най-доброто перо, което аз съм ползвал, устойчиво е, на големина е подходящо за различни стилове и не е на някаква извънземна цена (1 лев). Надявам се да ви допадне. Поздрави! Цитирай
Danihell Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Сега видях за стъбитата. Лично аз не ги одобрявам много. Ползвах 2мм и 3мм, но много се хлъзгат, самия материал също не ми допада. Но, въпрос на вкус. Цитирай
thedirt1 Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Свири се с каквото перо искаш. Напълно съм съгласен! Можеш даже да си изрежеш перо с каквато си искаш форма от фонокарта! Само дето пуска "пърхут" върху баса след известно стъргане... Цитирай
anonymized_2157 Отговорено Май 10, 2006 Автор Отговорено Май 10, 2006 D'Andrea 1,15mm Ще го пробвам тфа! Цитирай
Burton Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 (Редактирано) Аз също ползвам стандартно 1 мм перце...опитвал съм и с по-дебели, и такива дето се водят специално за бас...но много се хлъзгат и няма същия контрол...а звука си остава все същия Редактирано Май 12, 2006 от Burton Цитирай
Recommended Posts