Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Вярно ли, че на бас не може да се свири с перце 1 мм? Казаха ми, че било прекалено тънко. Мога и сам да разбера, обаче защо да купувам нещо (макар и евтино), което после няма да ми върши работа вероятно!

Отговорено

Свири се с каквото перо искаш.:metalist:

Проблема на по-тънките, е че по-бързо се изпилват. А проблема на самите пера, е че изпилват никела на струните.

Отговорено

Аз ползвам Jim Dunlop Jazz III (1 mm.) и се получава пърфект. Честно казано не знам дали ще мога с по-дебело, нито вдявам къде е файдата от него...

Отговорено

пи4ове давайте със пръсти много е по ритми4но' като се нау4и 4овек' тона е мн по красив...ако имате подходя6та техника става дори и по бързо...вземете Били 6ийнън например

Отговорено
Аз ползвам Jim Dunlop Jazz III (1 mm.) и се получава пърфект. Честно казано не знам дали ще мога с по-дебело, нито вдявам къде е файдата от него...

аз се захласнах по "малкото му" то е същото само че мъничко и е баси удобното , други които са ми удобни са тия пак на дънлоп Стъбитата (2-3мм)

Отговорено

1мм си е съвсем нормална дебелина за бас китара. Лично аз препоръчвам горещо D'Andrea 1,15mm. Това е най-доброто перо, което аз съм ползвал, устойчиво е, на големина е подходящо за различни стилове и не е на някаква извънземна цена (1 лев). Надявам се да ви допадне. Поздрави! :)

Отговорено

Сега видях за стъбитата. Лично аз не ги одобрявам много. Ползвах 2мм и 3мм, но много се хлъзгат, самия материал също не ми допада. Но, въпрос на вкус. :)

Отговорено
Свири се с каквото перо искаш.:virtuoz:

Напълно съм съгласен!

Можеш даже да си изрежеш перо с каквато си искаш форма от фонокарта!

Само дето пуска "пърхут" върху баса след известно стъргане... :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Аз също ползвам стандартно 1 мм перце...опитвал съм и с по-дебели, и такива дето се водят специално за бас...но много се хлъзгат и няма същия контрол...а звука си остава все същия

Редактирано от Burton