kojota Публикувано Август 15, 2011 Публикувано Август 15, 2011 Здравейте аз съм турбо начинаещ. В момента упражнявам пентатоники и разни такива неща. Свирейки с метронома забелязвам , че имам проблем с деленето на осмини.Примерно разцъквам си пентатоники на 120 темпо - на четвърини съм ОК , но на осмини нещо го оаквам (в повечето случаи забързвам прекалено ) искам да попитам за някакъв варянт да се проверявам сам - да се записвам и да слушам след това с метронома ?! И някакви упражнения за ритъма да ме насочите - особено тегаво ми става , като се налага да деля на 8-ни ( примерно 120 темпо) не искам да си представям на 16-тини като се наложи деля . Благодаря - поздрави ! Цитирай
checho Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Ти сам си се насочил - записвай и се слушай и то не само в този случай, а постоянно, включително и когато си убеден, че свириш нещо добре А иначе с това забързване не мога да те разбера. Пусни си метронома, остави си китарата и започни да си тактуваш с него, намери такова темпо, при което можеш да изтактуваш правилно две осмини, вземи китарата и действай...по-просто упражнение от това да свириш един тон едва ли ще ти измисли някой \/ 2 Цитирай
polaris Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 (Редактирано) Ето аз какво правя: започвам да си тактувам с крак бавно и свиря кратките ноти. Постепенно започвам да тактувам по-бързо и забързвам свиренето. В началото ще го правиш бавно, но постепенно ще успееш да свириш по-кратките ноти по бързо. Е не очаквай скоро да успееш да свириш 16тини в 200bpm. П.П. Прави го с лесни партии, може само и с отворена 6та, докато придобиеш чувство за ритъм. Успех Редактирано Август 15, 2011 от polaris 1 Цитирай
trendkiller Отговорено Август 15, 2011 Отговорено Август 15, 2011 Много просто - забави темпото и може би упражнявай да свириш осмините само с дясна ръка на свободни/заглушени струни докато не си 100% сигурен, че темпото ти е улегнало достатъчно, за да добавиш и лявата. 1 Цитирай
Емси Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 Здрасти приятелче! За да ти стане ясно как се делят осмини ,пък после и шеснадесетини трябва да питаш някой преподавател да ти покаже как става!? Не се самоубочавайте защото по нататък ще берете ядове!?Тоест ще се заучите някои неща погрешно и ще си биете главите в стената и ще се чудите защо не става това или онова.Всичко при китарата е вързано!!!Намери си добър преподавател!!! Цитирай
kojota Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Намерил съм си преподавател, просто поради ангажираноста ми немога да си позволя да го посещавам толкова често колкото би ми се искало , поради вакта , че немога да си зауча до задоволително ниво упражненията , които ми дава за кратко време.Затова се допитвам до хора които свирят на китара да споделят ценен опит за начинаещите като мен. Благодаря на всички отзовали се - свалих темпото на 100 и като че ли по - добре ми се получава , но остава въпросът - има ли някакъв варянт за самопроверка ?! Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Еми ти самият си каза че се усещаш като почнеш да плескаш нещата - това си е самопроверка. А варианта да се записваш е още по-добър, понеже можеш да се съсредоточиш изцяло върху слушането на това което си изсвирил. Цитирай
sasog Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Факт - докато свириш се случва да не чуваш обективно какво точно излиза изпод пръстите ти. Да се записваш е много полезно при всички случай Упражнения му е майката. Цитирай
Recommended Posts