Angry Samoan Публикувано Януари 7, 2005 Share Публикувано Януари 7, 2005 Тъй като искам да си поръчам една китара Еpiphone от Германия, бих искал да чуя вашето мнение за тази марка, защото получих и някои негативни отзиви за нея. Заслужава ли си, или е по-добре китара от някоя друга фирма, правеща копия на Gibson, защото самите Gibson според мен са неоправдано скъпи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Redefine Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 колегата kitaratapesho има такава и доколкото знам е доста доволен, ама да ти каже той самия! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) Тъй като искам да си поръчам една китара Еpiphone от Германия, бих искал да чуя вашето мнение за тази марка, защото получих и някои негативни отзиви за нея. Заслужава ли си, или е по-добре китара от някоя друга фирма, правеща копия на Gibson, защото самите Gibson според мен са неоправдано скъпи Аз мойта си я харесвам при това много - много. Но поръчката без да си я пипнал си е риск за всяка китара, независимо от марката - за Epiphone риска е по-голям отколкото, ако си поръчаш Gibson - хехехе. Мойта също съм я поръчвал, но пък типовете в магазията бяха уцелили от много добрите Epiphone-и - жив късмет. И скапани Гибсъни и скапани Epiphone-и е имало на които съм дрънкал така че ше разбереш дали си сбъркал, като я получиш. Гибсъните си заслужават да са по-скъпи, но чак толкова скъпи - НЕ. EDIT: само да уточня мойта е LP Standard и е с малко подобрения -т.е. адаптерите са Seymour Duncan. Редактирано Януари 7, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 ами пич, това са си много добри китари!!! зависи все пак. от цената разбира се. един пич - продавача в динакорд бургас си беше зел един обаче някъв спешъл - с позлатени адаптори, някви лудници по него и беше страшна китара. добри са но зависи пак къв ще поръчаш. ако имаш възможност, все пак в българия живеем, си земи някой по-скъп модел. демек нещо над 500 евро . но пак ти казвам че са много добри китари. аиде успех!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) имам две китари на тази фирма и съм безкрайно доволен. ако ти трябва ефтина китара(имам предвид под 1000евро) с плътен звук ( два хъмбъкера), мисля, че това е доста добър избор. имам Лес Пол Стандарт и Джо Пас Емперор и за парите си и двете са прекрасни. кой модел искаш да си вземеш, ако не е тайна ? Редактирано Януари 7, 2005 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Автор Share Отговорено Януари 7, 2005 Значи аз имам предвид Еpiphone Explorer, който е ок 420 EURO Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) как мислиш да си го поръчаш, най-добре е по някой приятел, няма мито, хем ще я пипне и ще види дали няма някой дефект. моя джо пас например ми го купи един приятел от италия на старо и си беше като нов, но със стабилна отстъпка от цената - нов с куфар е 1000евро, аз го взех за 500. това е перфектния вариант. в чужбина се продават много ползвани китари в отлично състояние на много добра цена. провери и за това. а иначе лес пол-а си го поръчах от гърция, писах на гибсон и те ме свързаха с представителния си магазин в солун, има всички модели на жестоки цени. ако искаш ще те препратя натам. Редактирано Януари 7, 2005 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) Maниак.. Експло'ера е супер китара. За Епи не знам, ама съм пипал Гибсънски и е страхотен. Няма причина Епи-то да е кофти. Единствено оригиналните им адаптери на Епи-тата на мен специално не ми харесват - не че са лоши, но Пешо е прав...добре е да се пипне. @kitaratapesho - кой е представителния им магазин там? имат ли сайт? аз как ли съм го изпуснал...съм бил сума ти пъти в солун... Редактирано Януари 7, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Автор Share Отговорено Януари 7, 2005 имам две китари на тази фирма и съм безкрайно доволен. ако ти трябва ефтина китара(имам предвид под 1000евро) с плътен звук ( два хъмбъкера), мисля, че това е доста добър избор. имам Лес Пол Стандарт и Джо Пас Емперор и за парите си и двете са прекрасни. кой модел искаш да си вземеш, ако не е тайна ? Аз си мисля, че по-принцип е така, но понеже в един музикален магазин ми казаха в никакъв случаяй да не си взимам Epiphone, реших да чуя и вашето мнение. Гибсъните си заслужават да са по-скъпи, но чак толкова скъпи - НЕ. Напълно съм съгласен. Не може един сносен Fender, които според мен са много по-добри китари, да се намира за около 600-1000 EURO, а Gibson да са поне св 60% по-скъпи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) хехехе най-обичам някой да ми казва в "никакъв случай" ...все пак добре е да се пипнат 10-ина - 20 Епифона и тогава... хм...Абе по-скъпи от Фендърите може да са, защото са малко по-пипнати, а и принципно и обективно като модел китара се прави доста по-трудно. Ама чак пък 2500-3000 Евро - направо се оливат. А иначе аз харесвам Гибсъните повече - визуално, като удобство и разбира се в случаите, когато тона им е незаменим... Редактирано Януари 7, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) ми не знам, адреса още го помня наизуст - ул. 17 ноември 73. няква ирония има, нали това е името на една гръцка терористична организация, та като говорих с един приятел грък да иде да ми я купи той много се смя значи ето го сайта на тази фирма. с нея ме свързаха от гибсън, предполагам, че това би трябвало да е най-евтиния вариант. http://www.bonstudio.gr/ като си купувах от там китарата и говорих с тия по телефона (добре че бачках тогава във фирма за международни разговори чрез ВоИП и те много се изкефиха, че ще купувам китара за България и (поне така казаха) ми направиха намаление - Епифон Лес Пол Стандарт Транслуцент Грийн - 399 евро. имаше и черен и винено червен за по 499 евро, но като чух разликата в цените и му казах, че всъщност си търся точно зелена ако ще правиш бизнес с гърците трябва много зор да им даваш, и да се пазариш буквално ! единия ми каза цена 399 а другия ми каза 799 за една и съща китара гръцка му работа да добавя, ако се купува чрез човек за износ в чужбина се купува с ДДС, което до 6 месеца си получаваш обратно ако влезнеш в Гърция отново. аааа и пак да добавя - до Солун и обратно с рейс е 100лв ако имаш възможност иди лично. хем разходка хем китара. кеф Редактирано Януари 7, 2005 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Автор Share Отговорено Януари 7, 2005 как мислиш да си го поръчаш, най-добре е по някой приятел, няма мито, хем ще я пипне и ще види дали няма някой дефект. По-принцип мисля от Германия от един online магазин thomann.de, чух че и други хора са си поръчвалии от там и са много доволни. Другият вариант е ако лятото евентуално ходя в Германия и го донеса на ръка и третият вариант е пролетта да отскоча до Будапеща на гости при един приятел и да го купя от там или да му поръчам направо на него да го донесе, ако разбира се там се продава Epiphone, нали все пак и там е Източна Европа :evil: А иначе варианта за Гърция е добър, сигурно ще излезе по-евтино, а е много близо, може да се отиде направо с кола. Само ще съм ти много благодарен, ако дадеш някакви по точни координати на магазина там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 координати ти дадох. от изброените аз ти препоръчвам варианта солун. само че задължително звънни поне два пъти в солунския магазин за да си сигурен че има този модел. ако го нямат до 3 дни ще ти го докарат от атина, така че им казваш и след седмица пак звъниш. казваш си имената и да я запазят да не стане резил да се изтърсиш за експлорер и да купиш лес пол Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 7, 2005 Share Отговорено Януари 7, 2005 .... да не стане резил да се изтърсиш за експлорер и да купиш лес пол хахаха....everything starts and ends with the good-old Les Paul... Наистина е добър вариант в Солун, защото е 4-5 часа път (ако няма некво задръстване на границата), но не забравяй, ако ходиш с кола за "зелената карта", което също си е разход. Но пък Солун е готин град като цяло... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Автор Share Отговорено Януари 7, 2005 Благодаря. Все пак това с пазарлъка ме смущава малко. :think: Май Гърция сие малко ориент А иначе как може в BG никъде да не се продава Epiphone ? !?!? :evil:То и без това по муз. магазини няма почти нищо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts