Somebody Публикувано Август 11, 2011 Публикувано Август 11, 2011 (Редактирано) Какво ви е мнението за тази/тези китари? Всички са ESP/LTD, все са на Кирката, но... Коя? Цена, качество, ръчка/настройки и т.н.? Става дума за тежък звук, но не само... (Като идея се включват както ESP, така и LTD/ESP, с EMG-та и т.н.). Пример, най-желан, с пълна липса в БГ, естествено: ... Редактирано Август 11, 2011 от Somebody 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 (Редактирано) От KH-202 не можеш да очакваш нищо, свързано с Кирчо, да ти кажа още от сега, освен може би, подписа му на главата. Самото му ESP KH-2 e с елшово тяло, 2 EMG 81 и кленов гриф, който минава през цялото тяло. 202 е с липово тяло, болт-он, фабрични ESP адаптери, лицензиран флойд... по-добре си вземи един Корт вместо да даваш 2 пъти повече за това. KH-602 вече става. Би трябвало да струва към 2 бона, но се различава от ESP-то само по логото на главата и боядисания отзад гриф. И най-вече за да звучиш като Кирчо, трябва да имаш неговите пръсти и неговият крак, за да издевателстваш яко над Crybaby-то. Едит: В specs на 602 пише, че нек адаптера е 60тица. Защо? ...не знам. Редактирано Август 11, 2011 от Lord Shredulous 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 11, 2011 Автор Отговорено Август 11, 2011 Имам този Корт: Нарочно го избрах без ръчка, за по-лесно обслужване. Не мога да преценя, без да съм пробвал, дали е по-добър от LTD KH. 1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Е как бе, има си ръчка корта, нещо не можах да те разбера. А иначе какво не те кефи в него, че искаш друга китара. Или просто искаш допълнителна китара? Цитирай
Iceman_D Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Пред KH-202 по-добре си земи Ibanez 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 11, 2011 Автор Отговорено Август 11, 2011 Този на картинката има флойд. Моят е същият, но без. Чудих се... защото обожавам Металика, както едно 150% от читателите :-) Винаги съм мечтал за китара като на Кирката, това е. Чудих се, дали е по-добра, или поне тази, която струва около 1-1.5 хилки и аз мога да си купя. Иначе за Корта... супер китара. Без "Флойд роуз" тремоло дори, не се разтройва. Звука - режещ... Изключителен инструмент за тези пари. А и изглежда като кастъм. Но... преди време си купих Hamer тип като Лес пол, с set-in neck и малко се позамислих, кое е добър плътен звук и кое не... Затова се зачудих, дали KH series няма да са нещо средно или дори по-добро. 2 Цитирай
Somebody Отговорено Август 11, 2011 Автор Отговорено Август 11, 2011 Пред KH-202 по-добре си земи Ibanez Кой Ibanez? Има десетки видове. С EMG-та или не? Тези с EMG/60/81-та приличат на Лес Пол моделите...? Цитирай
Mephistopheles Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Просто ще дам пример със себе си. По същия начин си купих бс рич сигничър серията на Кери Кинг и по същия начин си купих евтиния модел. Свирих година и половина-две с него, но реших да го сменя с по-скъпия и сега очаквам тия дни да ми пристигне баш кери кинг сигничъра за 2 бона. Просто разбираш че като купиш евтин сигничър модел, плащаш повече за самия модел на китарата, отколкото за китарата като качествен инструмент. По добре вземи нещо друго, или събирай за хубавия и по-качествен сигничър. 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 11, 2011 Автор Отговорено Август 11, 2011 (Редактирано) Не парите са проблема... чудя се кое? Точно избирах между LTDKH и други модели и отвориха магазин на Ibanez. И сега се чудя... защото искам хем да е на Кирката китарата, хем да вади звука на Hamer. Сложно... Затова отворих таази тема, защото почти бях купил KH602/202. Hamer-a e Редактирано Август 12, 2011 от IgniteAll Хайде стига с цитатите на предходни коментари! 1 Цитирай
Yo The Real Отговорено Август 11, 2011 Отговорено Август 11, 2011 Каквото и да си вземеш за тези пари (1000+) ще сгази Корта и то с много. Колкото до Кърк. Неговите модели не са задължително с 81/81, много време използваше именно 81/60, което отговаря на въпроса защо ESP-то е с 60-ка. LTD KH202 няма да има горе-долу нищо общо с Кърк, както по горе Lord Shredопрекаелнодългодагозапомня каза. Като инструмент ще е хубав, ще има някакво съотношение с цената си (малко отгоре за цената за подписа на Хамет), но няма да има толкова общо със самия Кърк. От KH606 вече можеш да очакваш да има доста общо с Кърк. Активните EMG-та ще си изиграят ролята и ще те доближат до звученето му, по-качественото дърво също. Но ако наистина парите не са проблем, не гледай LTD (които са под-марка на ESP), а самите ESP. Там който и модел на Хамет да си вземеш, ще ти се "отблагодари" подобаващо и ще си вземеш инструмент от висока класа. Колкото до "и двете ги няма в България" - всъщност и двете ги има. Във Visiarts, въпреки че той е само онлайн магазин. Също и ако има моделите в Томан, могат да ти бъдат изпратени през Динакорд без да плащаш отгоре доставка. Успех, но знай че звука на Хамет въобще не е само китарата. 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 11, 2011 Автор Отговорено Август 11, 2011 Хехе, аз знам, че не е само китарата! То е и 24/7 упражнения+ 1,000,000 кинти за звук и т.н. То е ясно. НО, искам си тази китара и твоят пост потвърди мнението ми за ESP. Така или иначе, няма да си я купя от БГ, защото ще я искам в цвят, който тук нямат, а няма да плащам за нещо, което нямат и тепърва ще поръчват. Преди да си я купя искам да ходя сто пъти до магазина и да я пробвам. Не заради парите, а заради липсата на практиката да върна нещо обратно, ако не ми хареса... Това в БГ определено ме дразни. И да я пробвам сто пъти без да ме гледат накриво! А в сравнение с Ibanez? Подобни модели? С активни EMG? 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 12, 2011 Отговорено Август 12, 2011 По принцип не произвеждат много Ibanez-и с EMG-та, но намерих тези: MBM1 - махагон + 81/60. Ама е чужд сигничър. RGT6EX - липа + 81/85 RG3520ZE - липа + 81/85 IMO, липовите Ibanez звучат по-добре с DiMarzio. Бих ти препоръчал да хвърлиш око и на Jackson DKMG. Чуват се интересни неща и за новата X серия, че ще са с активните EMG-та(сегашното DXMG е с HZ) и корейски флойдове O-2000. Има корейски LTD-та( 600- и 1000- моделите на Mirage серията), които си заслужават. 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 12, 2011 Автор Отговорено Август 12, 2011 Jackson-a изглежда доста добре, особено ако имат и в други цветове освен в този черен. В ytube също го прегледах, но от там за звука е трудно човек да се ориентира. Ibanez... то е ясно, добри са, особено е лесно вече с новия магазин зад Булбанк. Обаче аз все пак искам като е гарга да е рошава. Зелен ESP примеро с EMG-та. Но май ще трябва като ходя някъде там да го пробвам, защото тук, в БГ, просто го няма 1 Цитирай
Yo The Real Отговорено Август 12, 2011 Отговорено Август 12, 2011 Имам един въпрос към теб: Сигурен ли си, че ще свириш само метъл с китарата? Защото ако не, по-добре е да си вземеш китара с пасивни адаптери. Не знам дали е само при мен, но звука от активните адаптери е подходящ главно за здрава жица, и ако ще се насочваш и в друга посока, не е лошо да погледнеш за хубава китара с пасивни адаптери. Примерно пак ESP, но с Дънкани. В България има M-II, модел който се ползва от Хамет. Ако не се лъжа любимата му китара - тази с графиката на Франкенщайн е M-II. 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 12, 2011 Отговорено Август 12, 2011 (Редактирано) ^^Jackson DKMG го има и в Trans Red. Провери и Jackson SL3MG, както и SLSMG. Мисля, че един зелен SLS се продаваше тук, но дали си е намерил собственик, не знам. LTD M-1000 го има с топ от quilt maple в прозрачно черно, червено и синьо. ^ И аз подкрепям моделите с Дънкан, ама човека си иска EMG. И между другото 85 нек вади невероятен клийн и звучи много добре с по мек/smooth драйв. Не го бях очаквал, но EMG-тата започнаха да ме радват и ще им се размине смяната с Дънкани. Редактирано Август 12, 2011 от Lord Shredulous 2 Цитирай
Recommended Posts