Jump to content
Българският форум за музиканти

Ew Symphonyc Orchestra - Gold Edition


Recommended Posts

Здравейте ;)

Значи, изтеглих си 4 ДВД-та от това нещо и сега попаднах на още 4 ДВД-та от същото, само че не Голд Едитион, а Платинум Едитион... Та... да питам - да трия ли златото и да тегля платината? Платинената версия по- добра ли е от златната? :P

Благодаря предварително :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, наистина е за тук темата - сори модераторе :cheers:

 

Начи, разликата е в това, че златната версия е 16 битов звук, докато платинената 24 битов... тегля платинената. Не били обаче 4 ДВД-та а доста повече :metalist:. Здраве да е - ще се изтеглят :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

ако качиш и нещо дето си го правел с платината много ще ти се зарадвам.и ще разбера дали да го тегля тва.

Редактирано от Wolfheart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платината не се отличава само с 24-те бита. Всеки инструмент и артикулация са записани по три различни начина - 1 близък микрофон, позициониран пред инструмента, един далечен по средата на оркестъра и един от задната страна на сцената. Излозват се едновременно (може и отделно), като различните комбинации от силата на 3-те записа, води до по-доброто позициониране в панорамата. Платината е разделена на 4 части (Strings, Brass, Woodwinds, Percussion), т.е. 4 отделни плъгина и за нормалната и работа предлагат да имате 4 компютъра, за всяка част по една (не, че не може и на една машина да се ползва :P ).

 

Това го има и в сайта на производителя. Не съм го позлвал лично, но пробвайки по-ниските версии (Silver и Gold), предполагам си заслужава. Особено ако човек има машина, с която да работи нормално и знае какво да прави с тази огромна библиотека :P .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как да няма значение дали звука ти е 16Bit 44100Hz или 24Bit 48000Hz B) при смесването.

А пълният набор ПРЕСЕТИ ги има само в GOLD PRO и PLATINUM PRO версиите... и се различават B) . В GOLD липсват Close и Backstage микрофоните, има само Stage микрофон (с изключение на няколко пресета, предимно Staccato, който ги има и с Close микрофон) позициониран точно пред оркестъра, сигнала е с Reverb от залата, в която е записаван. Това от една страна е добре, защото всеки може да хване и да смеси набързо нещата без да мисли за панинг и дълбочина, самите семпли съдържат тези характеристики в себе си.

 

Не правя реклама на PLATINUM защото не съм работил с него лично :P . Чисто технически си заслужава, но... всеки сам да решава дали му е необходимо това, тъй като библиотеката надвишава 20 DVDта, инсталацията приближава 100GB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в момента ползвам silver - реализма е страхотен, но дърпа такъв ресурс (рам), че направо.... Когато например преработвам двоен състав симфоничен оркестър ми се налага да рендвам по отделно партиите и то само с по два до четири инструмента.... Инче по темата - колкото по-висока версич - толкова повече инструменти. За жалост, трябва и мнооого по-мощен компютър - моя (AMD Athlon 64-bit 4000+, 1 GB RAM, Creative X-Fi platinum) издъхва!

Но си заслужава :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте :rolleyes:

Значи, изтеглих си 4 ДВД-та от това нещо и сега попаднах на още 4 ДВД-та от същото, само че не Голд Едитион, а Платинум Едитион... Та... да питам - да трия ли златото и да тегля платината? Платинената версия по- добра ли е от златната? :)

Благодаря предварително ;)

 

Platinum Pro Edition e 37 DVD-та заедно с Platinum Pro XP експаншън-ите (общо около 140 ГБ инсталирана ;) Трий златото и тегли платината :D

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:rolleyes: НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ ВЕРСИИТЕ,А ПЪЛНИЯ НАБОР ''ПРЕСЕТИ'' :)

 

Пълния набор пресети не значи нищо, без кореспондиращите му саундбанки .НБИ от съответния пакет (а те са абсолютно различни за различните версии)!

 

Версията не само, че има значение :D ами няма по-важно от нея ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.