Sturmfuhrer Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 The Boss има същата китарка и си уши сам калъф, който си е много добър. Ходихме с него по магазините и никъде нямаше, навсякъде тряя да поръчаш и излиза около 100 лева ( ). Но можеш и сам да си направиш (особено ако имаш баба, кояот може да шие ) По-добре да я продадеш за 100 лв обаче Цитирай
Fenix Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 The Boss има същата китарка и си уши сам калъф, който си е много добър. Ходихме с него по магазините и никъде нямаше, навсякъде тряя да поръчаш и излиза около 100 лева ( ). Но можеш и сам да си направиш (особено ако имаш баба, кояот може да шие ) По-добре да я продадеш за 100 лв обаче Човече, въпрос на предпочитание е ако имаш кинтите. Макар че не всички имат. Ако питаш мене най-добре си е здрав и хубав твърд калъф, обаче много кинит. И аз бях скептично насторен към 'ушиването' ама не си излезе много добър. Отвътре му сложи някакво мекичко като това на Фендерските калъфи за по 50 кинта и сичко си пасна. Единстветното нещо което не се сети никой, когато той си прави калъфа, бе че на тая ктара центъра на тежестта и отива към тялото и съответно дръжката на калъфа трябва да не е в средата (по дължина на китарата) а по-към тялото. Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 мдаааааааа :think: за отношението на продавачите в динакорд може цяла тема да си отворим. ако търсите значението на фразата: измърмори сърдито под мустак. можете да отидете там и да поразпитате за китарки , смесители и ще видите на цветно речниковото й значение Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 мдаааааааа :think: за отношението на продавачите в динакорд може цяла тема да си отворим. ако търсите значението на фразата: измърмори сърдито под мустак. можете да отидете там и да поразпитате за китарки , смесители и ще видите на цветно речниковото й значение Много правилно... ако не друго то поне определено не им останах длъжен, дори им крещях доста усърдно, но как да е А за това с калъфа... имах предвид да продадеш бабата Та и аз мисля, че някак не е много подходящо да се шие просто ей така... но зависи де... Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 И като отидеш в Дайнакорд и има кажеш:Искам калъф за китара. Те ще ти кажат: Ти тъп ли си? Кво ми идваш в магазина? Аз да не съм ти слуга тука. Ако искаш си търси калъф и не ме занимавай. Аз пък искам пари, ама хората не ми дават (дали не е, щото съм копеле, което не знае как да се държи с клиентите си???). С други думи: По-добре без калъф от колкото с калъф от Дайнакорд. . хахахаха По-добре да не отваряме тема за тях, че ще стане една... Нещо взе да ми писва от хора които "насила" работят - няма ли кой да ги уволни, та да ги оттърве от мъките им. До тук два пъти пазаря от тях и двата пъти имам чувството, че съм виновен за това че си купувам нещо от тях. Недай си боже да ги попиташ нещо - ще те изядат с поглед. С такива фирми - само с доставка и никакви контакти със силно демотивирани елементи, представящи се за продавачи Та да се върнем на темата - аз си взех много готин твърд калъф за китара. Нямам представа чие производство е, ама май е Проел. Взех го от ПроМузик на Поп Богомил и съм много доволен от това магазинче. Мисля, че струваше към 100 - 120 лв и опредлено си заслужава. Пълдин-а ми имаше една такава платняна опаковка и от ходене на репетиции, китарата стана на л..на - цялата се очука и заприлича на бригадирска мотика (така си и звучи, но това е друга тема). Сега вече не ходя по такива културно-масови мероприятия, но като се налага да си транспортирам новата китарка усещам какво значи здрав твърд калъф. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600? Цитирай
Fenix Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600? Ма тя неговата е струва 830 лева Цитирай
MDFk Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600?е скъпо и още как!!!макар 4е си струва да си пазиш инвестицията(ако е над 500 лева де ) Опция е да си купиш евтин калъф(т.е. за ок 20 кинта)и да го пререботиш с подръ4ни материали.НО да е с як плат отвън,4е ина4е кел файда!Другите работи - дунапрени,гуми и т.н. поотделно би трябвало да излязат по евтино...май..и май трябва да си малко по-сръ4ен от мен.. :green: :green: :green: Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 (Редактирано) Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600?е скъпо и още как!!! Ами честно казано нямам си и бегла представа дали е скъпо. Навремето имаше едни не особено прекрасни твърди калъфи за акустична китара и вървяха по 60 -80 лв., този не струва много повече. Иначе когато си я вземах тази китара ми излезе към 1000 лв, така че калъфа не изглеждаше чак толкова скъп. Иначе мекият калъф си има предимства. Тея дървета (имам в предвид китарите ни) тежат достатъчно, за да мъкне човек и един тежък куфар, но ако се придвижвате с автомобили - според мен си е по-добре твърд калъф. Ето малко снимки на животното, преценете си сами. Редактирано Януари 9, 2005 от niki123bg Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 (Редактирано) Куфар му е майката! И аз имам Jackson със същата форма и не рискувам да я слагам в калъф.Преди години имах ръчно направена китара с V форма и като я носех с каъф какви ли не нещастия и се случваха!3 пъти е падала много серозно и единия път даже се наложи да се преправя тялото защото се разпадна на части.Затова препоръчвам куфар за V форма.Определено е по-удачно. Photo Редактирано Януари 9, 2005 от edgecrusher Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Ам така я, малко повече уважение трябва към инструментите sinergy ако ми дадеш размерите на тялото на китарата, мога да проверя дали би влязла китарката в правоъгълен калъф като моя. оффтопик: edgecrusher като гледам на една от другите снимки как горкият vamp се е сгушил зад огромната кутия на pod-a, се чудя, много ли е голяма разликата в качеството на звука ? :think: Цитирай
Guest sinergy Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Кажете ми,пичове,каде да намеря калъф за китарка,ето тази sinergy.Никаде няма.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО SINERGY Ти тая кирата ли имаш бе, мръсник А съм те засякъл на някоя среща на форума, а съм те ограбил П.П. Ти да не си помислиш че се бъзикам :green: аз за това няма да доида на форома да не ме ограбите . Цитирай
Guest sinergy Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600? не е виарно че струва 830лв.2650лв заштото е USA. Цитирай
Fenix Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600? не е виарно че струва 830лв.2650лв заштото е USA. Човече, трябва да си луд, ако си дал 2650 лева за нея!!!!!!! В xxxx са по 830 лева. А що не си взе и калъф оттам? Цитирай
Guest sinergy Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Аве не е ли скъпичко да дадеш за калъф 100 лв като китарата ти примерно струва 600? не е виарно че струва 830лв.2650лв заштото е USA. Човече, трябва да си луд, ако си дал 2650 лева за нея!!!!!!! В xxxx са по 830 лева. А що не си взе и калъф оттам? приятелю в раизинг форс не са американски а мойта е.питх ги. а калфи ниама Цитирай
Recommended Posts