gaidarcheto Публикувано Август 3, 2011 Публикувано Август 3, 2011 колеги,гайдар съм от 3 години и уча в НУФИ "Широка лъка" на 15 год. съм.Реших да уча друг инструмент но не фолклорен реших да е кларинет . Ще ми помогне ли гайдата за кларинета и обратното?Какъв да търся,спрях се на полу биьом. Чух че има и някакви китайски добри ли са? По-добри ли са от американските френските и чешките?Има много хора които си продават кларинетите за по 200-300 лева . Заслужава ли си? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :) Цитирай
XAS Отговорено Август 4, 2011 Отговорено Август 4, 2011 колеги,гайдар съм от 3 години и уча в НУФИ "Широка лъка" на 15 год. съм.Реших да уча друг инструмент но не фолклорен реших да е кларинет . Ще ми помогне ли гайдата за кларинета и обратното?Какъв да търся,спрях се на полу биьом. Чух че има и някакви китайски добри ли са? По-добри ли са от американските френските и чешките?Има много хора които си продават кларинетите за по 200-300 лева . Заслужава ли си? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :) ^Много добре! Въпросите ти не са малко и на повечето от тях е отговаряно вече. Постарай се да прочетеш в пълнота какво е писано тук досега по темата. Ако е останало нещо неизяснено, формулирай кратък въпрос. И ще ти бъде отговорено. Цитирай
Мартин87 Отговорено Август 4, 2011 Отговорено Август 4, 2011 До автора на темата: На абсолютно всички, зададени от теб въпроси е отговорено. Тъй като този раздел е един от най-бедните от към обем, ще ти е много лесно да откриеш отговорите. Изисква 10-15 минути. Цитирай
klarineta Отговорено Август 23, 2011 Отговорено Август 23, 2011 (Редактирано) здравей аз ще ти препоръчам да се насочиш към френското и по точно Buffet Crampon . аз свиря с такъв и просто нямам думи ,дава изключително верен тон абе няма какво да приказвам колегите също ще ме подкрепят предполагам. Редактирано Август 23, 2011 от klarineta Цитирай
Картечницата Отговорено Декември 4, 2011 Отговорено Декември 4, 2011 Кларинета предполагам ще се ползва за народна музка или греша? Ако ще е за народна музика то си вземи пълен бъом задължително!!! Има свестни кларинети за 500-600 лева се намират, верно е че ще са старички вече и ще са поожулени, но пък едно ходене при добър майстор и смяна на падушки, коргчета и пружинки прави чудеса с инструмента. Да не говорим че по този начин на 90 % ще си спестиш едно евентуално разсвирване на инструмента което иначе ще ти коства часове и месеци, за да стане като хората. Кларинетите както знаеш са няколко вида. Вече се завръщат отново и C (срой) кларинетите, но те не те интересуват. Има стара и нова система ... теб определено ти трябва новата система или така наречената бъом система. Доста по-улеснена и доста по добре подредена като гриф на самия инструмент. Мога много да ти изпиша по тази тема имам 5 кларинета, всичко става с времето ... Ако не ти се инвестират много пари, вземи китайски бакилитов за начало. Лесен е за поддръжка, а и да му стане нещо няма да те е яд. Поддръжката на тези инструменти не е евтина от сега ти казвам да си го знаеш. Консумативите са постоянни и трябва да се сменят често - платъци, пружинки, падушки (все ще има по някоя) и така ... Важно е и мундщука който ще използваш както и платъка. Потърси помощ от някой който е наясно с кларинетите, за да може да ти обърне по-специално внимание и да не направиш грешен избор! Успех колега, ако имаш конкретен въпрос го задай! А за марката дали бюфе, зелмер, амата или другите ... всеки има собствен избор и всеки харесва това което му пасва най-добре. Клишетата трудно се разбиват, но пък и не винаги са верни. Цитирай
Recommended Posts