Punkotronix Публикувано Август 3, 2011 Публикувано Август 3, 2011 Привет на всички, Това е първият ми пост и много ще се радвам, ако някой може да ми даде съвет. Аз съм горд притежател на каба гайда от 2 дни и много искам да се науча на тоя инструмент, още повече, че искам по някакъв начин да участвам в запазването на българското и родното, но настрана това... Опитвам се да се науча да свиря на гайдата, на първо време, да произведа звук, но нещо не е както трябва - след като надуя гайдата, голяма част от въздуха излиза през ручилото, при което, аз не мога да смогна да я надувам тая гайда и да държа мяха пълен с въздух, без душа останах дето се вика... Малко лаичен въпрос, ама се надявам да има експерти да дадат съвет. Поздрави, Ивайло Цитирай
Vlad Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 За начало на гайдарската кариера можеш да махнеш ручилото да запушиш дупката с тапа. Това ще ти помогне да мислиш за другите неща, а не само за това как въздуха ти издиша Успех! Цитирай
Punkotronix Отговорено Август 3, 2011 Автор Отговорено Август 3, 2011 За начало на гайдарската кариера можеш да махнеш ручилото да запушиш дупката с тапа. Това ще ти помогне да мислиш за другите неща, а не само за това как въздуха ти издиша Успех! А, мерси много, свърших я тая работа и сега е много по добре! Цитирай
исон Отговорено Август 24, 2011 Отговорено Август 24, 2011 Хе-хе.....щом си се зарибил,ще свикнеш с духането.Не си написал от къде си?За София мога да ти покажа основни неща и...така. Цитирай
trakt0rist Отговорено Август 24, 2011 Отговорено Август 24, 2011 (Редактирано) Дори като за начало можеш да махнеш и меха и да свириш само с гайдуницата докато свикнеш, попринцип така се практикува със гайдите, но не съм сигурен дали важи и за каба гайдите. Редактирано Август 24, 2011 от trakt0rist Цитирай
Иво. Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 Дори като за начало можеш да махнеш и меха и да свириш само с гайдуницата докато свикнеш, попринцип така се практикува със гайдите, но не съм сигурен дали важи и за каба гайдите. ако махне меха и свири само с гайдуницата пискюнат се мокри от слунката и се разваля ....аз вече развалих един и не правя тази грешка повече Успех ти желая... Цитирай
Oxus Отговорено Юни 3, 2012 Отговорено Юни 3, 2012 Поздрави! Радвам се, че имам един колега в повече . С въздуха е така в началото, но ще свикнеш и после ще си помпаш гумите на колелото с уста. Каба гайдата е най-въздухо-харчещата гайда. Съвета за без мях е напълно грешен. Цитирай
Recommended Posts