bradwar Публикувано Юли 31, 2011 Share Публикувано Юли 31, 2011 Кое според вас е по-доброто? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Август 1, 2011 Share Отговорено Август 1, 2011 Кое според вас е по-доброто? И защо толкова стара свирка? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Август 2, 2011 Share Отговорено Август 2, 2011 Защото са класически кръчмарски самосвирки и двата модела. За съжаление и двата са от '96-'98г. и обикновено са умрели от свирене. Тези модели бяха изключително търсени от къчмарските оркестри и музиканти. Свирил съм на G600 и мога да кажа,че според мен е по-добър от корга( корга само съм го слушал/гледал ) 1.Има уникални бленди,ако го търсиш за народна музика е перфектен,възможност за корекция на бленда,смесване на 2-3 бленди и зареждане от дискета на външни такива 2.Секвенсера им е удобен за композиране,мисля,че 16 траков беше , много от стиловете ми са правени на такава свирка. 3.Саунд модула е революционен.С него се направиха едни от най-добрите модели клавири на роланд:G600/G1000/EM2000 За жалост все още се търгуват за 500-600лв такива умрели от старост машини.Всъщност то само клавиатурата се хаби от свирене.Електрониката е желязна и не проявява дефекти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Август 3, 2011 Share Отговорено Август 3, 2011 Именно, защото съм запознат с възрастта на въпросните свирки и за това питам. Както казваш - буквално са умрели от екслоатация и все по-трудно се намират, особено Корга... Иначе саундмодула на Роланда, би трябвало да е с звуците на Саунд Канвас 55. Демек от '92. ЕМ-2000 пък би трябвало да е със Саунд Канвас 88 Про, но това е друга тема, да не задълбаваме... За кръчма наистина няма грешка при това поколение Роланди, но при Корга от онова време не мога да кажа. Знам, че i3 и i30 са доста удобни за работа, защото секвенсърите им също са много добри, но от към звук, всеки си има вкус... Сякаш везните клонят към Роланда, а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts