nikolai_al Публикувано Юли 29, 2011 Публикувано Юли 29, 2011 Добър ден. Имам проблем с 4 и 5 струни. Не че не свирят просто има някакви зелени петна по тях, който не мога да си обясня от какво са ? Всъщност възможно ли е струна да мухляса ?
Lord Shredulous Отговорено Юли 29, 2011 Отговорено Юли 29, 2011 (Редактирано) И от колко време не си ги сменял? Така ли изглеждат? Aко са на акустична, не е изключено дебелите струни да са увити с мед(copper wound). Редактирано Юли 29, 2011 от Lord Shredulous
nikolai_al Отговорено Юли 29, 2011 Автор Отговорено Юли 29, 2011 (Редактирано) тези струни са ми от 2-3 месеца, ако не и 4. за класическа китара са, но все пак за първи път виждам подобно нещо Не са като на картинката просто са си обикновени найлонови струни. попринцип са белички обаче мойте се позеленяли Редактирано Юли 29, 2011 от nikolai_al
iliev.p Отговорено Юли 29, 2011 Отговорено Юли 29, 2011 (Редактирано) Вместо да се чудиш от какво са позеленели,вземи и си купи нов комплект. Свири по често,та да те не е яд, че са остарели,напразно. Редактирано Юли 29, 2011 от iliev.p
nikolai_al Отговорено Юли 29, 2011 Автор Отговорено Юли 29, 2011 Бе аз си ги мандръсам секи ден ама съм имал и други и се чудя тва от кво може да е.Пък и не са толкоз стари.
baitanas Отговорено Юли 29, 2011 Отговорено Юли 29, 2011 (Редактирано) Меден окис...намотката на струните за акустична китара е от бронз или мед при окисляване медта добива характерния зеленикав или синкав цвят... 2-3 месеца и ако свириш всеки ден струните са много стари.. Редактирано Юли 29, 2011 от baitanas 2
Pred@tor Отговорено Юли 29, 2011 Отговорено Юли 29, 2011 Здравеите Аз сам начинаещ китарист свиря от 1 2 месеца и се чудех как мога да си омекотя струните. Попринцип свиря всеки ден и направо ме заболяха пръстите. Много трудно се натискат а аз сам и със акостична китара. Един приятел ми каза че като ги слагам във вряла вода и после в студена и се размеквали но нз дали е добре за струните и затова искам да попитам някакав друг начин или просто някакви нови струни трябва да си купя моите са STAGG и знам че за начинаещ китарист са много добри
Lord Shredulous Отговорено Юли 30, 2011 Отговорено Юли 30, 2011 1. Пръстите трябва да станат твърди, струните не се омекотяват. Ако сега и за това питаш как... 2. Разкарай тия Stagg. Дори за резервна първа не бих си взел Stagg вече. И перце не бих си взел на Stagg. 3. Наясно си, че на акОстичната, light gauge се считат .12-.53 струни, така че търси extra light gauge. Успех.
iliev.p Отговорено Юли 30, 2011 Отговорено Юли 30, 2011 (Редактирано) Винаги в началото пръстите болят,доста дълго време ще е така додето свикнат,дори и след това ако не свириш дълго време пак щете болят,майката му е редовно свирене,за поддържане на форма. А за струните ,отиди и си купи нови,но гледай да са по качествени(скъпи). А сега ти остава да свириш яко :punk_guitar: ,и най вече с желание. Всъщност от "СТАГ" доста съфорумци не сме доволни("не са върха на сладоледа"). Редактирано Юли 30, 2011 от iliev.p
Pred@tor Отговорено Юли 30, 2011 Отговорено Юли 30, 2011 (Редактирано) мерси много за сЪветчетата Редактирано Юли 31, 2011 от IgniteAll Използвай момента да прочетеш какво е писано във форума и моля пиши грамотно!!!
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 Ако китарата е уестърн (с метални струни) можеш да й сложиш 9-ки или дори 8-ци за ел. китара, тъй като най-тънкия сет за акустичка е 10-47.
Recommended Posts