Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за китара за дрънкане.


kolonal

Recommended Posts

Не мога да свиря, а вече съм, поне така си мисля, на възраст, на която ми е късно да се уча. Искам, обаче, чат-пат да си подрънквам. Ей тъй, сам, без слушатели и за собствено удоволствие в акомпанимент на CD-то. Знам, че няма да се получи нищо, но пък и никой няма да ме слуша. Идеята ми е такава; видях класически китари по 130 лева и съм се спрял на такава, но се сетих и за едни с четири струни. Интересно ми е те какви са, как се казват и къде се продават. То е без значение много какъв звук ще вади, сигурно и с една струна ще ми върши "работа"(шегувам се).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало можеш да започнеш с:

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/

 

а и да се разчетеш из раздела като цяло. Можеш и да разгледаш разни клипчета с китари в интернет. Нормалните, най-разпространени китари са с 6 струни и биват електрически и акустични (има и комбинирани). Тези с 4 струни, които си видял, са бас китари и са доста по-различни във всяко отношение от нормалните китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги потребителю kolonal, това, което си видял е най-вероятно укулеле. Купи си китара за 130лв. и се учи да подрънкваш с тенденция да засвириш на тази китара. В един момент ще стигнеш до етап за смяна на инструмента към по-добър или ще се откажеш. Онези неща с по 4 струни са много далече като строй и като методика на свирене от кухарките, които си видял. По-малкото струни не ги правят по-лесни за теб. Затварям тази тема, защото отдавна съм поел ангажимент да затривам всичко от този тип, което е питане отнасящо се за покупка на инструмент за начинаещ. Отиди в някой музикален магазин и разгледай лично нещата. Има продавач-консултанти, които ще ти помогнат нагледано в избора ти. Успех в начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.