imperor Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Колкото и да е млад, Дръм Мастер-а е мъдър... Е... Вече няма Дръм Мастер, но и Ел Ниньо си го бива! Нямам техника и мозък за джаз (това, че имам желание не се брои). Всъщност - имам елементарни възможности и ОГРОМНО желание. Опитвам се да свиря това, което ми харесва, което не означава, че това, което ми харесва, мога да го свиря. Опитвам се... И мисля, че това е живота... Важното е да пулсираш и да чувстваш... Да усещаш по време на свирене това, което нищо, никой, никоя и никъде не може да ти даде... Тогава си жив! Тогава си ти! Тогава е истината! А стиловете... Да ги оставим за критиците. Който не може да прави нещо, застава отстрани и започва да го тълкува... Тук всички сте ми братя, защото се опитваме да докоснеме съвършенството... Цитирай
bi4o Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Тук всички сте ми братя, защото се опитваме да докоснеме съвършенството... хммм...доста добре казано...харесва ми... и ако позволиш ще те допълня с една мисъл, но не помня на кого беше, на Яне Сандански или на Гоце Делчев, тъ: "Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство!" Ха, наздраве Цитирай
bi4o Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Опитвам се да свиря това, което ми харесва, което не означава, че това, което ми харесва, мога да го свиря. хахаха...и това.... точно в десетката Цитирай
Judex Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 При мен става дума за доста двойна каса и райд (любимия ми чинел! ) И на мен райда ми е любимият краш чинел. Бонзо, пак мислим еднакво! И моя райд понякога като перфектен мега креш зву4и, но ушите ми обре4ени са на памук и тапи в негово присъствие! Цитирай
pantommind Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Както би казал Печо Мух - Колкото по-бързо - толкова по-бързо Цитирай
KING4o_kardana Отговорено Май 6, 2006 Отговорено Май 6, 2006 Да! Адски ми допадат отговорите! Мамка му, яка е тая сплотеност на форума! Значии.. като цяло най-добре е да мовеш да свириш всичко. По-малко, повече, да знаеш като ти кажат стил, какъв ритъм се има предвид. самба - аха, фънк - ок, рок - да, суинг - там съм, боса-нова - Йе! Аз лично още блуждая из названията на някой стилове на свирене, като горе-долу си изграждам представа, но просто учителят ми не ми е казвал какво е да речем groove, fusion като стилове, така че някак ще трябва сам да открия дефиниция. Аз лично съм адски фен на Death Metal-a. Икони за мен са Derek Roddy, Tony Laureano, Flo Mounier. Напоследък и George Kollias. Това са хора, които свирят наистина екстремно, бързо и адски технично! Не е само blast beating. При тях си личи, че не са "конье". Дерек се кефи адски на джаз, Фло дава уроци по самба, Тони е пълен новатор за мен в доста отношения и има много яки идеи и адска бързина. Много бих се радвал преди който и да иска да каже, че т'ва Death Metal-ът е нек'аф шум, да погледне от музикална гледна точка музикантите и това, което правят, макар и някои да няма слуха за този вид музика. Просто хвърлете един поглед на www.derekroddy.com , www.georgekollias.com , www.flomounier.com , www.tonylaureano.com (в последния няма много видеота, но пак не е излишно да се види) Така... освен това, което наистина ми изпълва душицата, много се кефя понякога и на бързи и по-бавни джаз-чета. Друг път на чисти комерс-фънкарии, съчетани с готин бас (1-2 момента на песен, щото е комерс, ама на точното място!). И всякакви интересни ритми, съпроводени от допадаща ми мелодия. Например наскоро установих, че "Минаваш през мен" на Каризма всъщност доста ме кефи, а и има яко моментче с тупанки и бас, което пълни. Айде, че пак стана нещо като есе. )) никога не съм се съмнявал в DEREK RODDY i GEORGE KOLLIAS все пак съм слушал HATE ETERNAL i NILE просто барабаните къртат там е и музиката е яка просто професионалисти Цитирай
petkunq Отговорено Май 6, 2006 Отговорено Май 6, 2006 :exclaim: яко експериментално му е майката ! музикалните ограниченя са от Сатаната HIM SELF ! Те са като расизма, слушайте музика и се учете, няма да сгрешите си мисля аз, ама не се знае знае ли се, вие си знаете най-добре идеята ми беше, че най-готино ми е като правя експериментални неща, някви мои си криващини, които по смъртно не се категоризират в никой стил в музиката, искрено ви го препоръчвам и ви го желая и на вас ! Цитирай
pampi Отговорено Май 6, 2006 Отговорено Май 6, 2006 ... най-готино ми е като правя експериментални неща, някви мои си криващини, които по смъртно не се категоризират в никой стил в музиката, искрено ви го препоръчвам и ви го желая и на вас ! Нали Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Май 6, 2006 Автор Отговорено Май 6, 2006 KING4o_kardana, много хубаво, брате!!! Е т'ва му е майката! Цитирай
bojkata Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 понеже темата е Стилова ориентация ... аз едва ли ше се науча скоро да ги свиря но все пак на там съм насочен death cannibal corpse obituary sinister vader kreator и т.н. Цитирай
drummer_93 Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 Аз мисля,че нито един джаз дръмър няма тук(ако някой се е засегнал-да ме прощава) Стилово като свирене съм абсолютен бийтаджия Свиренето ми е по-скоро фънки ориентирано. Моята философия за стила на свирене е,че свиренето трябва да е в стила т.е. старая се да свиря стилово,а не да свиря в точно определен стил Мисля,че това е най-важният белег на добрия барабанист (аз нищо не разбрах от тоя пост) И аз . Та,по темата...Свиря основно Прогресив Рок/Метъл с много импровизации,Фънк,Фюжън и Джаз от време на време.Понякога ме избива и на Хард рок,Метъл(във всякакви разновидности).Свиря и неща от тип Тери Бозио,които не мога да ги определя стилово . Цитирай
GroOveR Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 Аз засега най-добре се справям със Smooth Jazz,Funk и Fusion.Разбрах в един даден момент че това са стиловете които искам да свиря...напоследък свиря и доста латино,салса,самба....румбата ми е малко трудна но започнах да я схващам.Разбира се като всеки барабанист и аз започнах с Rock,после малко към Metal,към края заковах на Progressive и по специално Dream Theater,но много бързо се откъснах от тези стилове и се хванах сериозно да работя върху груува си,върху импровизациите,мисленето,фигурите които свиря и т.н.Радвам се,че си пишем в този форум и че сме толкова много.Успех на всички Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Юли 14, 2007 Автор Отговорено Юли 14, 2007 Мухахааааааааа!! Ама и още отговори имало бре! Браво, момци!!! Свирете колкото можете, каквото можете, ако не можете - свирете, за да се научите. Пък един ден като се научим всички, като имаме яките тупани, като сме "светила" в БГ музиката, ще си викаме "набореееее, помниш ли през 2012 година ония мацки?", "да, наборе, ама това беше преди 60 години" Опа. .. пардон. Все пак 10-ина човека... Дръм-маста, браво, пич!!! Там е трудно с тия стилове, дано се справяш добре! Една добре изсвирена самба е радост за ухото. Цитирай
Egon Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 Ми аз свиря етно, макар че ми се свири рок. ма кво да правя...аман от неравноделности Цитирай
NeonGod Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 (Редактирано) аз гледам от сичко по малко да има.но не всеки път се получава.влиямиа кво наи различни има като групи:Megadeth,Anthrax,W.A.S.P.,Trivium,Testament,Motorhead(вечните блусари )Savatage,Grip Inc,Machine Head,Slayer,иииииииииииии др.маи кажи речи яко метъл и на там бегат нещата.аре пичове здраве и наздраве Редактирано Юли 15, 2007 от NeonGod Цитирай
Recommended Posts