Jump to content
Българският форум за музиканти

Стилова ориентация?


Recommended Posts

Колкото и да е млад, Дръм Мастер-а е мъдър... Е... Вече няма Дръм Мастер, но и Ел Ниньо си го бива! :P Нямам техника и мозък за джаз (това, че имам желание не се брои). Всъщност - имам елементарни възможности и ОГРОМНО желание. Опитвам се да свиря това, което ми харесва, което не означава, че това, което ми харесва, мога да го свиря. :P Опитвам се... И мисля, че това е живота... Важното е да пулсираш и да чувстваш... Да усещаш по време на свирене това, което нищо, никой, никоя и никъде не може да ти даде... Тогава си жив! Тогава си ти! Тогава е истината! А стиловете... Да ги оставим за критиците. Който не може да прави нещо, застава отстрани и започва да го тълкува... Тук всички сте ми братя, защото се опитваме да докоснеме съвършенството... :happy::P:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тук всички сте ми братя, защото се опитваме да докоснеме съвършенството... :(;):(

хммм...доста добре казано...харесва ми... и ако позволиш ще те допълня с една мисъл, но не помня на кого беше, на Яне Сандански или на Гоце Делчев, тъ: "Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство!" ;)

Ха, наздраве ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се да свиря това, което ми харесва, което не означава, че това, което ми харесва, мога да го свиря.

хахаха...и това.... точно в десетката :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен става дума за доста двойна каса и райд (любимия ми чинел! ;) )

И на мен райда ми е любимият краш чинел. :(

Бонзо, пак мислим еднакво!

И моя райд понякога като перфектен мега креш зву4и, но ушите ми обре4ени са на памук и тапи в негово присъствие! ;);););):(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да! Адски ми допадат отговорите! Мамка му, яка е тая сплотеност на форума!

Значии.. като цяло най-добре е да мовеш да свириш всичко. По-малко, повече, да знаеш като ти кажат стил, какъв ритъм се има предвид. самба - аха, фънк - ок, рок - да, суинг - там съм, боса-нова - Йе! Аз лично още блуждая из названията на някой стилове на свирене, като горе-долу си изграждам представа, но просто учителят ми не ми е казвал какво е да речем groove, fusion като стилове, така че някак ще трябва сам да открия дефиниция.

Аз лично съм адски фен на Death Metal-a. Икони за мен са Derek Roddy, Tony Laureano, Flo Mounier. Напоследък и George Kollias. Това са хора, които свирят наистина екстремно, бързо и адски технично! Не е само blast beating. При тях си личи, че не са "конье". Дерек се кефи адски на джаз, Фло дава уроци по самба, Тони е пълен новатор за мен в доста отношения и има много яки идеи и адска бързина. Много бих се радвал преди който и да иска да каже, че т'ва Death Metal-ът е нек'аф шум, да погледне от музикална гледна точка музикантите и това, което правят, макар и някои да няма слуха за този вид музика. Просто хвърлете един поглед на www.derekroddy.com , www.georgekollias.com , www.flomounier.com , www.tonylaureano.com (в последния няма много видеота, но пак не е излишно да се види)

Така... освен това, което наистина ми изпълва душицата, много се кефя понякога и на бързи и по-бавни джаз-чета. Друг път на чисти комерс-фънкарии, съчетани с готин бас (1-2 момента на песен, щото е комерс, ама на точното място!). И всякакви интересни ритми, съпроводени от допадаща ми мелодия. Например наскоро установих, че "Минаваш през мен" на Каризма всъщност доста ме кефи, а и има яко моментче с тупанки и бас, което пълни.

Айде, че пак стана нещо като есе. :P))

никога не съм се съмнявал в DEREK RODDY i GEORGE KOLLIAS все пак съм слушал HATE ETERNAL i NILE просто барабаните къртат там е и музиката е яка просто професионалисти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:exclaim: яко експериментално му е майката ! музикалните ограниченя са от Сатаната HIM SELF ! Те са като расизма, слушайте музика и се учете, няма да сгрешите си мисля аз, ама не се знае знае ли се, вие си знаете най-добре идеята ми беше, че най-готино ми е като правя експериментални неща, някви мои си криващини, които по смъртно не се категоризират в никой стил в музиката, искрено ви го препоръчвам и ви го желая и на вас !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... най-готино ми е като правя експериментални неща, някви мои си криващини, които по смъртно не се категоризират в никой стил в музиката, искрено ви го препоръчвам и ви го желая и на вас !

Нали:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

понеже темата е Стилова ориентация ...

аз едва ли ше се науча скоро да ги свиря но все пак на там съм насочен

death cannibal corpse obituary sinister vader kreator и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че нито един джаз дръмър няма тук(ако някой се е засегнал-да ме прощава)

Стилово като свирене съм абсолютен бийтаджия smile.gif Свиренето ми е по-скоро фънки ориентирано.

Моята философия за стила на свирене е,че свиренето трябва да е в стила laugh.gif

т.е. старая се да свиря стилово,а не да свиря в точно определен стил smile.gif Мисля,че това е най-важният белег на добрия барабанист smile.gif

 

(аз нищо не разбрах от тоя пост)

 

 

И аз :greenangel: . Та,по темата...Свиря основно Прогресив Рок/Метъл с много импровизации,Фънк,Фюжън и Джаз от време на време.Понякога ме избива и на Хард рок,Метъл(във всякакви разновидности).Свиря и неща от тип Тери Бозио,които не мога да ги определя стилово :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз засега най-добре се справям със Smooth Jazz,Funk и Fusion.Разбрах в един даден момент че това са стиловете които искам да свиря...напоследък свиря и доста латино,салса,самба....румбата ми е малко трудна но започнах да я схващам.Разбира се като всеки барабанист и аз започнах с Rock,после малко към Metal,към края заковах на Progressive и по специално Dream Theater,но много бързо се откъснах от тези стилове и се хванах сериозно да работя върху груува си,върху импровизациите,мисленето,фигурите които свиря и т.н.Радвам се,че си пишем в този форум и че сме толкова много.Успех на всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мухахааааааааа!! Ама и още отговори имало бре! :hysterical: Браво, момци!!! Свирете колкото можете, каквото можете, ако не можете - свирете, за да се научите. Пък един ден като се научим всички, като имаме яките тупани, като сме "светила" в БГ музиката, ще си викаме "набореееее, помниш ли през 2012 година ония мацки?", "да, наборе, ама това беше преди 60 години"

Опа. .. пардон. :hysterical:

Все пак 10-ина човека... Дръм-маста, браво, пич!!! Там е трудно с тия стилове, дано се справяш добре! Една добре изсвирена самба е радост за ухото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

аз гледам от сичко по малко да има.но не всеки път се получава.влиямиа кво наи различни има като групи:Megadeth,Anthrax,W.A.S.P.,Trivium,Testament,Motorhead(вечните блусари ;) )Savatage,Grip Inc,Machine Head,Slayer,иииииииииииии др.маи кажи речи яко метъл и на там бегат нещата.аре пичове здраве и наздраве :):D

Редактирано от NeonGod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.