Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси (най-вече) към колегите с Tyros-и


Recommended Posts

След няколко дневно търсене, ровене или както искате го наречете :D , не можах да открия нужната ми техническа информация за Yamaha Tyros 1. Имам някаква идея за в близко бъдеще, която е свързана с Tyros серията и по-конкретно с 1 и 2. Не че имам нещо против 3-та и 4-та серия, но цените им ме отказват. :D За 2-ра серия открих каквото ме интересуваше и има всичко, от което се нуждая. Въпросите ми са за 1-та серия:

 

1. Чете ли .wav или се борави само с вградените тонове? Става въпрос за допълнителни инструменти, които искам да заредя. Например бараните и щрайха от Кетрон, синтовете от Роланд и т.н... Видях, че при 2-та серия, могат да се зареждат до 128 допълните интрумента, а всичко останало може да седи във вътрешен хард. Също и функцията Voice Creator, която сама по себе си говори точно какво прави. При 1-та серия има ли го това нещо или има само Voice Editor, което също само по себе си говори какво прави? Едното създава, а другото само рекактира...

 

2. Има ли опция за вътрешен хард диск? И ако да, как става връзката с него, тъй като има само USB to Host? Или не му пречи и се свързва чрез този вход? Не знам, за това питам. С дискети не ми се занимава, тъй като не искам да се връщам 20 години назад, демек в детската градина. :D

 

3. Как стои въпросът с Вокализатора? Ясно, е че ако му посоча да чете от еди коя си писта, ще ми прави вокали от нея. Както и че при работа със стил, си взема хармонията от лява ръка. Но въпросът е друг. Искам при пеене, сам да свиря вокалите в един или в два от леарите (R1, R2, R3). А защо не и по цялата клавиатура? Възможно ли е това?

 

4. Функцията Music Finder позволява ли свободно търсене на парчетата от една в друга папка? Или ако излезеш от настоящата папка и... гредЪ (парчето спира) :D , както е при Roland GW-8. :D

 

В момента попаднах на ето това описание, което частично отговаря на някой друг въпрос, ама не съвсем...

http://www.musiciansbuy.com/YAMAHA_TYROS_WORKSTATION_W_FREE.html

 

Това е засега, ако имам други въпроси, ще ги споделя по време на дискусията. Моля, всеки който е запознат отблизо, нека даде мнение!

Постове от типа "вземи си един Корг и не се занимавай", някои потребители могат да си ги спестят. Познавам много добре възможностите и звученето на Корг. Именно за това се насочвам към Tyros серията. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 - не, можеш да ползваш само вградените звуци.

2 - нямам идея

3 - може, трябва да го превключиш в режим vocoder

4 - не съм наясно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, и на втория ти въпрос отговорът е Не.

 

И да, отговорите ми са лаконични, все пак ти питаш "може ли", а не "как". Не може. Tyros 1 е някакъв супер-дупер-мега-дърт арейнджър, който го пуснаха за да удовлетвори на музикалните вкусове на английските и немските баби и дядовци. В английския ибей в момент се надцакват за такъв при 610 паунда, което поне според мен си е жив обир, освен ако единицата не ти трябва за да впечатлиш някое 70 годишо гадже с изпълнение на My Way.

 

Това дотук в рамките на шегата. А сега по-сериозно:

 

Най-изчерпателен отговор на въпросите си можеш да получиш от Eileen L (Eileen Lowry), която имам щастието лично да познавам от едно събиране в Блекпул. Тя е най-големият спец по Tyros (имала ги е всичките от 1 до 3, сега свири на 4 - английските пенсии са мн богати). Потърси я в PSR Tutorials форумите. Тя е нещо като гуру на Тайръсите. В последна сметка не очаквай да ти каже нещо много по-различно от това, което съм писал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.