Мартин87 Публикувано Юли 5, 2011 Публикувано Юли 5, 2011 След няколко дневно търсене, ровене или както искате го наречете , не можах да открия нужната ми техническа информация за Yamaha Tyros 1. Имам някаква идея за в близко бъдеще, която е свързана с Tyros серията и по-конкретно с 1 и 2. Не че имам нещо против 3-та и 4-та серия, но цените им ме отказват. За 2-ра серия открих каквото ме интересуваше и има всичко, от което се нуждая. Въпросите ми са за 1-та серия: 1. Чете ли .wav или се борави само с вградените тонове? Става въпрос за допълнителни инструменти, които искам да заредя. Например бараните и щрайха от Кетрон, синтовете от Роланд и т.н... Видях, че при 2-та серия, могат да се зареждат до 128 допълните интрумента, а всичко останало може да седи във вътрешен хард. Също и функцията Voice Creator, която сама по себе си говори точно какво прави. При 1-та серия има ли го това нещо или има само Voice Editor, което също само по себе си говори какво прави? Едното създава, а другото само рекактира... 2. Има ли опция за вътрешен хард диск? И ако да, как става връзката с него, тъй като има само USB to Host? Или не му пречи и се свързва чрез този вход? Не знам, за това питам. С дискети не ми се занимава, тъй като не искам да се връщам 20 години назад, демек в детската градина. 3. Как стои въпросът с Вокализатора? Ясно, е че ако му посоча да чете от еди коя си писта, ще ми прави вокали от нея. Както и че при работа със стил, си взема хармонията от лява ръка. Но въпросът е друг. Искам при пеене, сам да свиря вокалите в един или в два от леарите (R1, R2, R3). А защо не и по цялата клавиатура? Възможно ли е това? 4. Функцията Music Finder позволява ли свободно търсене на парчетата от една в друга папка? Или ако излезеш от настоящата папка и... гредЪ (парчето спира) , както е при Roland GW-8. В момента попаднах на ето това описание, което частично отговаря на някой друг въпрос, ама не съвсем... http://www.musiciansbuy.com/YAMAHA_TYROS_WORKSTATION_W_FREE.html Това е засега, ако имам други въпроси, ще ги споделя по време на дискусията. Моля, всеки който е запознат отблизо, нека даде мнение! Постове от типа "вземи си един Корг и не се занимавай", някои потребители могат да си ги спестят. Познавам много добре възможностите и звученето на Корг. Именно за това се насочвам към Tyros серията. Цитирай
Георги Велев Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 1 - не, можеш да ползваш само вградените звуци. 2 - нямам идея 3 - може, трябва да го превключиш в режим vocoder 4 - не съм наясно Цитирай
Мартин87 Отговорено Юли 7, 2011 Автор Отговорено Юли 7, 2011 Доста изчерпателно. Други няма ли да се включат? Цитирай
Георги Велев Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 Всъщност, и на втория ти въпрос отговорът е Не. И да, отговорите ми са лаконични, все пак ти питаш "може ли", а не "как". Не може. Tyros 1 е някакъв супер-дупер-мега-дърт арейнджър, който го пуснаха за да удовлетвори на музикалните вкусове на английските и немските баби и дядовци. В английския ибей в момент се надцакват за такъв при 610 паунда, което поне според мен си е жив обир, освен ако единицата не ти трябва за да впечатлиш някое 70 годишо гадже с изпълнение на My Way. Това дотук в рамките на шегата. А сега по-сериозно: Най-изчерпателен отговор на въпросите си можеш да получиш от Eileen L (Eileen Lowry), която имам щастието лично да познавам от едно събиране в Блекпул. Тя е най-големият спец по Tyros (имала ги е всичките от 1 до 3, сега свири на 4 - английските пенсии са мн богати). Потърси я в PSR Tutorials форумите. Тя е нещо като гуру на Тайръсите. В последна сметка не очаквай да ти каже нещо много по-различно от това, което съм писал. Цитирай
Мартин87 Отговорено Юли 8, 2011 Автор Отговорено Юли 8, 2011 Ясно. Значи 1-цата отпада. Благодаря за разяснението! Цитирай
Recommended Posts