marketmaker Публикувано Юни 28, 2011 Публикувано Юни 28, 2011 Здравейте. Някой изтънявал ли си е грифа при лютиер , и какви са му впечатленията относно устойчивостта на грифа след ремонта. Евнетуално и ориентировъчна цена и майстор...... Цитирай
L.K. Отговорено Юни 28, 2011 Отговорено Юни 28, 2011 Не се учудвай, ако лютериерът те откаже от изтъняването. Ако си начинаещ просто следващата китара я търси с тънък гриф. Ще ти излезе по-евтино, а и ще е надеждно. Цитирай
Acei Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 (Редактирано) защо не опишеш каква ти е китарката? и да определено е по-добра идея даси намериш готова китарка с подходящ тънък гриф (тънък гриф имат kramer китарките, ibanez и др) и накрая за изтъняване на гриф може да попиташ колегата madmax той прави тази процедура на една китара поздрави Редактирано Юни 29, 2011 от Acei Цитирай
marketmaker Отговорено Юни 29, 2011 Автор Отговорено Юни 29, 2011 (Редактирано) Китарата ми е ето тази: http://marketmaker.snimka.bg/other/kitara.246173.23896621 Китарата е просто перфектна , чисто нова - истинско бижу , произведена в Корея , в същата фабрика където произвеждат китарите Prestige. Всъщност тя е 99% копие на Prestige , като изключим седефените украшения. И палисандъра на фретборда е естествено почти черен , не съм виждал на друга китара толкова черен палисандров фретборд , наподобява абанос. - solid mahogani-body , with maple top - maple neck (setneck) with rosewood fretboard. Единственото нещо което не ми харесва е дебелината на грифа , той е тип Гибсън , а аз обичам плоските тънки грифове , като на Jackson , Ibanez. От друга страна грифа е много удобен на моите приятели които са свирили на нея , явно въпрос на лични предпочитания. Честно казано , изобщо не ми се иска да и изтънявам грифа , и най-вероятно няма да го направя , защото ще е направо кощунство , като се има предвид качеството на изработката , но все пак реших да попитам . В тази връзка , ако някой има предложение за бартер , за равностойна или по-скъпа китара с доплащане от моя страна , но с по-тънък гриф , нека пише на лични. P.S. Не мога да си позволя да доплащам за много скъпи китари от най-високия клас. Редактирано Юни 29, 2011 от marketmaker Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 ^ При изтъняване на грифа има опасност канала на тръс-род-а да се покаже на повърхността! Послушай колегите и не си прави експерименти без да си сигурен какво ще получиш. Ако намериш по-тънък гриф за същата мензура си е по-добре от нова китара ... ама аз пак се обаждам на слабо време тъй, че ... УМНАТА! Герги Цитирай
Acei Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 (Редактирано) Китарата ми е ето тази: http://marketmaker.snimka.bg/other/kitara.246173.23896621 мисля си, че тази китарка не трябва да я пипаш ако наистина ти е проблем дебелината на грифа по-добре я продай и си купи друга а има и друг момент - със всичко се свиква опитай се да свикнеш и може да се получи а пък ако я продадеш обади се ще ти предложа една китара с тънък и бърз гриф поздрави Редактирано Юни 29, 2011 от Acei Цитирай
L.K. Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 marketmaker, колко и търсиш на тази китара? Цитирай
marketmaker Отговорено Юни 29, 2011 Автор Отговорено Юни 29, 2011 Както виждаш от снимката , като нова струва над 900 лева , а тя си е все още нова , на около 2 месеца. На мен ми излезе над 600 лева , защото я взех не от магазин , а от човек . Цитирай
Belgarad Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 Преди години изтънявах гриф на Орфей с раш пила получи се супер. НО да изтъниш гриф на китара, като тази е идьотизъм. Няма да ти обяснявам защо, просто ми повярвай. Или я смени или се научи да свириш на нея. Цитирай
marketmaker Отговорено Юни 30, 2011 Автор Отговорено Юни 30, 2011 Съгласен съм , няма да я пипам , офертата за бартер остава.. Цитирай
marketmaker Отговорено Юни 30, 2011 Автор Отговорено Юни 30, 2011 В тази връзка , ако някой има предложение за бартер , за равностойна или по-скъпа китара с доплащане от моя страна , но с по-тънък гриф , нека пише на лични. P.S. Не мога да си позволя да доплащам за много скъпи китари от най-високия клас. Цитирай
kuulan Отговорено Юли 1, 2011 Отговорено Юли 1, 2011 Колега, стана ясно че няма да изтъняваш. Питат те какво имаш предвид бартер. После поясняваш че си я взел за 600+, ама била струвала 900+,... После пак те питат, а ти даваш цитат на първото си мнение?!? За да няма недоумения, напиши ПРИМЕРНО, търся бартер за еквивалента на 600-800 или колкото ти е там тавана за доплащане, като обявиш и каква е цената за твоята и си готов. Щот пак ще има недочул, недоразбрал, ама за 900 ли я даваш и т.н. Явно има интерес към китарата. И не го приемай като заяждане или от сорта... Ще е в твоя помощ коментара ми Цитирай
marketmaker Отговорено Юли 1, 2011 Автор Отговорено Юли 1, 2011 (Редактирано) Колега, стана ясно че няма да изтъняваш. Питат те какво имаш предвид бартер. После поясняваш че си я взел за 600+, ама била струвала 900+,... После пак те питат, а ти даваш цитат на първото си мнение?!? За да няма недоумения, напиши ПРИМЕРНО, търся бартер за еквивалента на 600-800 или колкото ти е там тавана за доплащане, като обявиш и каква е цената за твоята и си готов. Щот пак ще има недочул, недоразбрал, ама за 900 ли я даваш и т.н. Явно има интерес към китарата. И не го приемай като заяждане или от сорта... Ще е в твоя помощ коментара ми Благодаря колега за пояснението , не съм си и помислял че някой иска да се заяжда , нито пък аз искам да се заяждам с някой. Ще се опитам да съм максимално ясен. Китарата като нова е струвала 900+ ,но на мен ми е излезнала 600+ , съответно я бартеросвам за китара която е оценена на около 600 . Мога да си позволя да доплатя някой лев ,ако някой си оценява малко по-скъпо китарата от 600 лева . Естествено китарата може да се продаде на тази цена ако има желаещи , не съм пускал обява в раздел продава , защото не съм мислил да я продавам. Предлагайте на лични , ще ви се отговори. Успех на всички Редактирано Юли 1, 2011 от marketmaker Цитирай
Recommended Posts