Jump to content
Българският форум за музиканти

Нужда от съвет


Recommended Posts

Здравейте,

Аз съм китарист на 15 години, с опит на сцена, и ми трябват доста пари.Някой да се сеща за някакъв начин за заработване чрез свирене, разбира се. Китарата е най-важното за мен. Не искам да изглежда, че свиря само за да изкарам пари. Просто имам нужда от такива и искам да съчетая работата с удоволствието, защото съм на 15 години и много много не мога да работя ;] Тааа ако някой има някакви идеи или предложения ще съм много благодарен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Излез на улицата и свири смело и красиво, чак тогава ще разбереш какво можеш и какво трябва да усъвършенстваш. Аз така правя от 2-3 години и много е гот, но ... cheers.gif

Знай, че целият свят е сцена! thumbs_up.gif

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ тва ти е вариантът. кофтито е, че трябва и да пееш готино, или пък да сте поне двама инструменталисти.

 

можеш също така да събереш група и да почнете да свирите скучни кавъри на "концерти" по рок-баровете. ама докато почнете да събирате вход, ще мине доста време, пък и парите няма да са много. освен ако не свирите някакви пълни простотии - примерно метъл-кючек или пънк-маане. това масово се харесва. ще правите купон, ще станете извьесни на локално ниво, ще свирите често, и ще има за бира и за мара.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите :) правел съм всичко това но просто ми се свири още http://www.facebook.com/video/video.php?v=1821979034067 ето линк на моята група.Аз съм на соло китарата-който иска да чуе. Дърпаме напред сред младежките групи, макар че имаме малко проблеми с вокала.Но като цяло аз съм най-малък и само аз искам да се занимавам с това професионално.Уча класическа китара при преподавателя в НМА и искам след няколко години да кандидатствам там. За съжаление почти няма хора за които музиката да е приоритет както за мен и затова си търся по-големи и по-опитни музиканти, за да мога и аз да дръпна и да се развия.Таа някой ако търси китарист за класически рок(deep purple,whitesnake,rainbow,europe,queen,scorpions,bon jovi,guns n roses и тн) моля да казва :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери си работа през лятото и работи и изкарвай пари и от свирене,но недей да хленчиш на хората за пари защото това правят музикантите,който свирят за пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикантите които свирят за пари, хленчат на хората за пари. Добра логика.

 

Към автора: Свиренето "на шапка" носи възнаграждение (духовно и финансово) тогава, когато не затормозява хората около теб. Избягвай да свириш по подлезите и пред магазините, води до асоциации за просене. Хубаво място за изява са парковете. Било то на пейка, пред някой фонтан или статуя, че и на някой нисък клон да се качиш, само печелиш за оригиналност. Благодари на хората, покланяй се, поздравявай ги с песни. Покажи достойнство и ще хората ще те възнаградят за това, че си музикант, а не просяк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро имаше юнак на 13 искаше да свири по баровете-ти си следващия...

Абе младежи,изживейте си детството ,имате толкова много неща за забавление сега! :whistle: Къде сте тръгнали да печелите пари , че и на улицата! :butcher: Първо се изучете,завършете образование,после имате избор -на работа или пак да продължите учението в университет!Свиренето не е обезателно свързано с печелене на пари!Още по малко на тази възраст!Вече писахме по темата къде може да се изявявате до навършване на пълнолетие!И не си мислете , че заниманието музикант е лесно и че вървят едни пари след тях! :dance: Освен огромен труд,отделено време и средства, ви трябват и знания и умения за изполването на все по нови и нови технически средства в съвременната музика!Да, има успели музиканти и популярни и не толкова!Само те си знаят какво им струва ... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За искащите да печелят пари от музикалния бизнес, нека приемат, че това е бизнес като всеки друг. Иска си първоначална инвестиция. Инструмент, апаратура в зависимост от това дали сте група или си сам. Ако си сам, си изработи репертоар с пеене и свирене. Синбеци и пр. Когато имаш готов продукт, тогава ще можеш да търсиш парите. Ако нямаш, шанса ти е 1 на 100. Просто си един от стотиците млади китаристи, бързащи да пораснат. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.