Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Макар, че знам кой може да ми даде част от отговорите относно адаптерите, реших да пусна тема относно моята дилема.

В процес на изработка е новия ми 4 струнен бас - класика в жанра. Аз не мърдам над 4-ката щот толкова и мога :) Искам модерен фънки звук. Търся звук с високи и ниски. Нещо ала алембик например. По нета тия адаптери ги водят с ала хи-фи звук. Не търся фендер звук. За момента съм се ориентирал към Delano SBC

http://delano.de/products.html?&cHash=2bd6724a6e&tx_smtdelano_pi1[cat]=1&tx_smtdelano_pi1[series]=10&tx_smtdelano_pi1[strings]=5&tx_smtdelano_pi1[system]=29

Единственото нещо което ме спира са некви 400 и кусур лева за 2 кутийки с намотана тел.

тук е и мястото да напиша, че се влюбих в хибрида на Делано - адаптер съчетаващ ММ и J адаптер в едно. Фънки има един такъв бас и звукът много ми допадна. Ама тая кутийка и тя е в тоя ценови клас да го е... и е една :) Искам 2 - по-гот седи на баса.

Та по тоя повод търся евентуално по-евтина алтернатива. В ибей за момента няма нищо. Готов съм, ако изпаднат, да турна пак 2 МЕС-а активни. Такива имам на фретлеса и много ми допадат.

До колкото подочух от тук-там, визирам Разбойника и още двама-трима откачалки :greenball: , добра алтернатива е nordstrand - пак хъмбъкери.

Задължително баса ще има активна електроника, така че не търся много пасивния звук на адаптерите. Активната електроника ми дава голяма свобода и контрол над тона на сцена. След като сложих 2 банда ЕКУ на баса с прагове се родих. Много удобна работа.

Леко съм объркан от това адаптерите с керамични магнити ли да са или с алнико честно казано...

Малко разхвърляно, ама за в 1 часа през нощта е нормално.

Дето се вика, ако някой се досети нещо, ще е супер ;)

Отговорено

http://cgi.ebay.co.uk/Kent-Armstrong-Soapbar-Bass-Guitar-Pickup-Bridge-/130485697415?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item1e618dbb87

http://cgi.ebay.co.uk/Kent-Armstrong-Soapbar-Bass-Guitar-Pickup-Neck-/150562165529?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item230e345319

Това много прилича на Алембик като звук на един съфоромник ги сложих на баса свирят почти 1 към 1 с моя Алембик с ел Еmg btc cntrol ги вързах много добре се получи

можеш да го попиташ fresh му е никнейма

Отговорено

знам, че тези които предлагам не покриват някои от заложените критерии, но все пак прегледай ги има ги в два варианта, а отстрани има диаграма с отговора им към различните честоти, а и да не са много евтини

http://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=bass&sub=vintage&pickup=60_hf&series=j_bass

поздрави

Отговорено

Пробвай тук:EMG

Ако се опъва с доставката пиши едно л.с.

Имам поглед върху почти всичко на Нордстранд (без Dual Coils и Fat Stacks). Става, обаче отиваш към 300 кинта. Освен това горещо препоръчвам сингли пред хъмбъкери. Ако искаш да ги чуеш дай л.с.

С Делано според мен ще получиш ниски и високи, обаче рискът е високите да са в повече. Аз лично не понасям.

Хубавото на Фендероподобните е, че винаги можеш да ги смениш с някакви други.

По-важно от адаптера е положението му.

По-важна от адаптера е електрониката след адаптера.

Най-важна е певицата и световният мир!

Ай до скоро и успех!

Отговорено

Благодаря, момчета

ЕМГ нещо не ги тача.

Какво ще кажете за някои сеймър дънкъни или бартолинита. Първите са на поносими цени ;)

Отговорено

Ммм да, проблемът е решен. Чифт MEC активни джазбас адаптера - същите като на фретлеса ми от ибей Германия. Взех ги и на много добра цена, така че те ще са. Звукът им ми допада много, така че ще знам като цяло какво ще очаквам, и няма да има изненади :)

благодаря за помощта :)

KGr_Hq_EOKic_E31f_Q1_Fl9_BOCj_W7t_rw_0_12.jpg