jordanp Публикувано Юни 22, 2011 Share Публикувано Юни 22, 2011 Искам да разбера има ли някаква общоизвестна теника или ваша си, при която да тренираме пръстите си за захващане на сложни акорди. Под сложни имам предвид такива, които обхвата им се достига по труден начин. http://prikachi.com/images.php?images/733/3481733X.jpg този фрагмент ми е труден за изсвирване тъй като пръстите ми не стигат до всики тонове със какви тренировки мога да ги "разпъна" евентуално Знам, че едно от решенията е да се изсвири с в друга позиция и по лесна пръстовка, но не това е темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Юни 22, 2011 Share Отговорено Юни 22, 2011 За разтягане при акорди съм се упражнявал с арпежите от "Every Step You Take". В началото са почти невъзможни, но после се свиква. За други техники да видим какво ще предложат колегите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Юни 22, 2011 Автор Share Отговорено Юни 22, 2011 (Редактирано) Пропуснах да спомена, че фрагмента е от shape of my heart - sting Доминик Милър в тази версия свири на укелеле, което го улеснява, но все пак смятам, че го може и на класическа китара Редактирано Юни 22, 2011 от jordanp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cutthroat Отговорено Юни 22, 2011 Share Отговорено Юни 22, 2011 Не свири на укулеле а на акустична китара с по-малко тяло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Юни 22, 2011 Share Отговорено Юни 22, 2011 Това ниското ла, ако не можеш да го хванеш с 3ти пръст, го премести на 5та свободна струна. За разтягане на пръстите на лявата ръка се свирят легато гами (3 notes per string), по 20 минути на ден (всеки ден) и след няколко месеца няма да имаш проблеми с такива пръстовки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dad_tgv Отговорено Юни 23, 2011 Share Отговорено Юни 23, 2011 Не е зле и ръката ти да е по- голяма. Аз го свиря без особени проблеми, на акустична китара с широчина на грифа при нъта 50 мм. Педята ми е 24 см. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юни 23, 2011 Share Отговорено Юни 23, 2011 (Редактирано) И аз имам подобен проблем с акорди, които никога не съм свирил през живота си, но ги упражнявах един месец и криво-ляво ги просвирих - от 2:28 и 3:42 От тогава не съм ги свирил и пак не мога да ги изсвиря, но вече знам, че ако ги поупражнявам ще ги просвиря пак! Абе всичко е спорт и тренировки! Редактирано Юни 23, 2011 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Юни 24, 2011 Share Отговорено Юни 24, 2011 ТРЕНИРОВКИ ,ТРЕНИРОВКИ,ТРЕНИРОВКИ ДОДЕТО СВИКНЕШ И НАМЕРИШ ТВОЯТ НАЧИН! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Юни 24, 2011 Автор Share Отговорено Юни 24, 2011 Смятам че (3 notes per string) и тренировки, тренировки и тренировки биха имали най-добър ефект в случая. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Юни 24, 2011 Share Отговорено Юни 24, 2011 (Редактирано) Дръж 1ви пръст (показалеца) да натиска на съответната позиция през цялото време. Малко е изморително в началото, така че на всяка 1 минута свирене нон-стоп, оставяш ръката да си почине 30 секунди. Опитай следното упражнение (x2 означава, че повтаряш всеки фрагмент по 2 пъти преди на минеш на другата струна): G major -------------------- -------------------- -------------------- -------------------- ----3----5----7----- x2 ----3----5----7----- x2 -------------------- -------------------- -------4--5----7---- x2 -------4--5----7---- x2 -------------------- -------------------- ---------5----7--8-- x2 ---------5----7--8-- x2 -------------------- -------------------- -------------------- -------------------- Можеш да ги свириш и легато (hammer-ons, pull-offs), както и в различни вариации - например почваш с четвърти пръст и т.н. Аре, бавно и с метроном и да не cheat-ваш да свириш ла, си, до на първа струна с 1ви, 2ри и 3ти пръст! Редактирано Юни 24, 2011 от trendkiller Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Юни 25, 2011 Автор Share Отговорено Юни 25, 2011 Да и аз си правя подобно упражнение. Ако искаме надграждане, бих допълнил това. След като се свири без проблем, се смъква половин тон надолу и се повтаря същото упражнение и така докато стигнем до свободна струна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts