Fenderous Публикувано Април 27, 2006 Публикувано Април 27, 2006 Някой знае ли кой е Джако ли е, как там... е името му точно. Помогнете моля да узная нещо и аз аз него. Благодаря много предварително...
KAE Отговорено Април 27, 2006 Отговорено Април 27, 2006 Кой не знае Джако, кой не чувал за него?! За него само , инфо и пак
Fenderous Отговорено Април 27, 2006 Автор Отговорено Април 27, 2006 Кой не знае Джако, кой не чувал за него?!За него само , инфо и пак иииииии ма той много серизно бил свирил-best bassist-браво, жалко, че е починал, е как така, защо??? , мнооого млад е починал, а какви записи и линкове ше препоръчате за ограмотяване???
разбойник Отговорено Април 27, 2006 Отговорено Април 27, 2006 Ако това не е някаква странна проява на чувство за хумор виж тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=5381 тук: http://www.jacopastorius.com/ а ако не стига питай Гугъл. Намери си и чуй албумите "Jaco Pastorius" 1976 Weather Report "Black Market" и "Heavy Weather" Pat Metheny "Bright Size Life" Jaco Pastorius Big Band "Word of Mouth Revisited" (tribute - композиции на Джако в изпълнение на биг бенд и известни басисти) Също така виж небезизвестната школа на Мони Венков "33 етюда за бас китара", където като етюд номер еди-кой си е транскрибирано едно от парчетата на Джако с певицата Джони Мичъл (преди години беше част от задължителната програма за кандидатстване в консерваторията). Да не кажеш, че не помагаме!
Fenderous Отговорено Април 27, 2006 Автор Отговорено Април 27, 2006 Да не кажеш, че не помагаме! Ама как, много благодаря, та това е безценна информация, нямате представа колко инфо придобих. А за Гугъл... верно бе, не се бях сетил, сега ше видя и там
docc Отговорено Април 27, 2006 Отговорено Април 27, 2006 (Редактирано) Независимо дали е сериозно, така или иначе - стана въпрос... През Август 2005 излезе на Български,книгата на Бил Милковски: "Необикновеният и трагичен живот на Джако Пасториус".Преводът е на Иван Благоев,а издател е "Сталкер". Тиражът е ограничен(500бр.). Току що видях,че "разбойник"е публикувал link по въпроса! Съжалявам за повторението. Редактирано Април 27, 2006 от docc
Nikifena Отговорено Април 27, 2006 Отговорено Април 27, 2006 Вече е имаме книгата, че е и прочетохме. А по темата за книгата имаше и тема в форума
Demiurg Отговорено Май 4, 2006 Отговорено Май 4, 2006 Абе вуйчо (Фендерски), мое ли а си плеснеш Завинул за аватар, и да не знаеш кой му е бил басист в Weather Report ??? - А относно книгата на Бил Малковски, имам едни 2 диска парчета на Джако, нещо като "Бест", но подбрани от същия Малковски. За всяко едно от тия парчета пише в книгата, явно всяко едно от тях е било важен етап от Джаковото развитие. Демек се получава нещо като "диск към книгата". Понеже дисковете ги имам от доста отдавна, пък книгата я четох наскоро, не си давах сметка колко е яко наистина да вървят към книгата ! Ако има интерес към тия дискове, да вземат да се появят някъде ???
Nikifena Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 ами има интерес към дисковете.. не пречи да се появят така съвсем случайно някъде
thurston Отговорено Май 6, 2006 Отговорено Май 6, 2006 (Редактирано) Абе вуйчо (Фендерски), мое ли а си плеснеш Завинул за аватар, и да не знаеш кой му е бил басист в Weather Report ? Понеже дисковете ги имам от доста отдавна, пък книгата я четох наскоро, не си давах сметка колко е яко наистина да вървят към книгата ! Ако има интерес към тия дискове, да вземат да се появят някъде ??? а си ги пуснал- а съм ги дръпнал! а съм ги дръпнал- а съм почерпил! (ударенията са на специфичните места за шопския край!) Редактирано Май 6, 2006 от thurston
Recommended Posts