Jump to content
Българският форум за музиканти

down picking


Recommended Posts

Може ли някой да ми каже някакви упражнения за down picking.Опитвам се да свиря песни такъв тип от около 3-4 месеца ,но според мен нямам голям напредък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледал съм бол такива клишчета и никой не казва определено упражнения.Само трябва да ползвам китката...тва го разбрах.Нещо друго по специфично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите рифове на мастъра са яки упражнения за down picking и според мен. Едно време 1 месец дали бях свирил на китара, ама не, ще свиря мастъра, мноо ме кефи песента. И вярно ми беше супер трудна от начало и нищо не се получаваше, но след 5-6 месеца мъки почнаха да стават нещата. И в днешно време след доста играчка с подобни песнички ми е на доста добро ниво down picking-a, за сметка на другото.

Към автора - продължавай да се упражняваш с подобни песни, важното е да те кефят, че като му е кеф на човек доста по лесно се учат нещата. Като учиш нещо не бързай, свиквай го първо на по-бавно темпо, но да го свириш добре, равно, ритмично и внимавай да не ти се уморява бързо ръката. Ако се изморяваш бързо при дадено темпо, значи ти идва прекалено бързо. Техниката ще я отработиш с времето, важно нещо наистина е да внимаваш движението на перото да идва от китката. Бързи пасажи с palm muting спомагат според мен да се усвои по-лесно точното движение. Също внимавай ръката ти от предмишницата нагоре да е колкото се може по-отпусната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много често се задават въпроси ,как става "това"(техниката при свирене на китара),а не как се постига "това".Техниката при свирене на китара се постига с много репетиции,дълго време свирене,няма да сбъркам ако кажа години :Piano::rocker::drummer::virtuoz::headbang::metalist::music336::punk_guitar: .От горния пост също се подразбира, че го е усвоил с продължително свирине,демек и на питащите няма да се размине,няма лесно дори и в музиката,същото е като при спорта,без тренировки няма "рекорди".Момчета свирете яко за да постигнете резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към автора-имам препоръка да свири някой риф в по-бавно темпо(ритмично,но с отпусната китка.Ако усетиш стягане намали темпото,докато не усетиш че го свириш свободно,независимо колко е бавно.Почини малко и сложи метронома на такова темпо,което ти е извън възможностите.Опитай се да изсвириш поне един такт.После пак бавно свири нещата,но не прекалявай с повече от 90 мин. на ден упражнения.Свири пентатоники или ладове с по 4 удара на тон(даунпикинг),така ще се научиш да сменяш струната.Също пробвай да акцентираш върху всеки 1 ви,2,3, или 4 ти тон-помага за артикулацията.Успех и да знаеш че става бавно,някой хора имат талант за такова нещо,дано да си от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.