george_speed75 Публикувано Юни 18, 2011 Публикувано Юни 18, 2011 Може ли някой да ми каже някакви упражнения за down picking.Опитвам се да свиря песни такъв тип от около 3-4 месеца ,но според мен нямам голям напредък. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 18, 2011 Отговорено Юни 18, 2011 Това може да помогне. Човекът не обяснява много подробно, но пък за сметка на това демонстрира. 1 Цитирай
george_speed75 Отговорено Юни 18, 2011 Автор Отговорено Юни 18, 2011 Гледал съм бол такива клишчета и никой не казва определено упражнения.Само трябва да ползвам китката...тва го разбрах.Нещо друго по специфично. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 18, 2011 Отговорено Юни 18, 2011 Първите рифове на мастъра са яки упражнения за down picking и според мен. Едно време 1 месец дали бях свирил на китара, ама не, ще свиря мастъра, мноо ме кефи песента. И вярно ми беше супер трудна от начало и нищо не се получаваше, но след 5-6 месеца мъки почнаха да стават нещата. И в днешно време след доста играчка с подобни песнички ми е на доста добро ниво down picking-a, за сметка на другото. Към автора - продължавай да се упражняваш с подобни песни, важното е да те кефят, че като му е кеф на човек доста по лесно се учат нещата. Като учиш нещо не бързай, свиквай го първо на по-бавно темпо, но да го свириш добре, равно, ритмично и внимавай да не ти се уморява бързо ръката. Ако се изморяваш бързо при дадено темпо, значи ти идва прекалено бързо. Техниката ще я отработиш с времето, важно нещо наистина е да внимаваш движението на перото да идва от китката. Бързи пасажи с palm muting спомагат според мен да се усвои по-лесно точното движение. Също внимавай ръката ти от предмишницата нагоре да е колкото се може по-отпусната. 2 Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Много често се задават въпроси ,как става "това"(техниката при свирене на китара),а не как се постига "това".Техниката при свирене на китара се постига с много репетиции,дълго време свирене,няма да сбъркам ако кажа години .От горния пост също се подразбира, че го е усвоил с продължително свирине,демек и на питащите няма да се размине,няма лесно дори и в музиката,същото е като при спорта,без тренировки няма "рекорди".Момчета свирете яко за да постигнете резултати. Цитирай
serengeti Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Към автора-имам препоръка да свири някой риф в по-бавно темпо(ритмично,но с отпусната китка.Ако усетиш стягане намали темпото,докато не усетиш че го свириш свободно,независимо колко е бавно.Почини малко и сложи метронома на такова темпо,което ти е извън възможностите.Опитай се да изсвириш поне един такт.После пак бавно свири нещата,но не прекалявай с повече от 90 мин. на ден упражнения.Свири пентатоники или ладове с по 4 удара на тон(даунпикинг),така ще се научиш да сменяш струната.Също пробвай да акцентираш върху всеки 1 ви,2,3, или 4 ти тон-помага за артикулацията.Успех и да знаеш че става бавно,някой хора имат талант за такова нещо,дано да си от тях. Цитирай
Recommended Posts