Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender 212R


velit

Recommended Posts

Търсих из форума такава тема и намерих, но съфорумниците са я обърнали на как ще звучи лампов процесор в това кубе. Моят въпрос е какво мислите за него, чух, че е било бклук от някои а от други другото. Таа ще го ползвам за стил хард рок основно мове и за по твърдо, но и за по леко. Основна ориентация Ричи Блекмор. Ще ми предложите маршал , но си е бая пари и моля да се придържате към кубето и да не излизате от темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ползвал такова, по неволя. Бях с изключително негативно мнение, най-вече заради четени неща из форума. Обаче като сложиш Line 6 XT-то в лупа + Fender-а със Сиймор Дънканите звукна задоволително,още по-задоволително звукна без процесора :-). От мухата в случая, слон няма да стане. Никога няма да звучи като лампово, но за транзистор не е зле.

Плащаш за това, за което получаваш.Останалото е въпрос на вкус и въпрос на компромиси. А за Ричи Блекмор саунд, най-важното условие е да му вземеш главата и ръцете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа нямам си и на представа как ще звучи, но ако ми хареса драйва повече от този на боса, то тогава процесора ще го ползвам само за другите ефекти--дилей, флейнджер, тремоло и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

velit - Вземаш си китарата и отиваш в магазините и пробваш как звучи твойта китара през усилвателите за които имаш пари, и сам с твоите уши проверяваш кой усилвател ти най харесва като звучене, и този взимаш.Иначе ще получиш камара съвети,и пак няма да разбереш кой от тях да вземеш,затова чуй с твоите уши.

В крайна сметка ти ще свириш на него и трябва теб да те кефи,най вече. :virtuoz::music336::punk_guitar:

Редактирано от iliev.p
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва. Имах Frontman 212 също съм имал FM 100 с кабинет FM 412. Свирил съм и на FM 212. Ем то е до човека. Още веднъж ще кажа, че съм фен и за мен звучаха супер. Според мен цялата врътка е в зад китарното устройство. Моят съвет е да видиш за колко пари ще ти изпадне ... 300-350 кинта е супер цена за 212-ките. Ако ще се бъркаш 550 за ново по-добре чуй някоя Бугера ,но и това не е гаранция. Най добре много ревюта в тубата и малко просвирване в магазин и ще си доволен дълго време.

 

Поздрави Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам такова и го оплюват доста незаслужено :)

Много хора го водят за блусарско кубе, ама определено става и за свирене на твърда музика.

Вади хубав тон, само да си го настроиш и няма грешка.

 

Ако си заинтересован, продавам едно такова в отлично състояние, за 300 лв. Ако имаш интерес, пиши ми на лично съобщение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.