Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez EX series


Zlatanov

Recommended Posts

Може ли някой по-компетентен да ми каже има ли Ex series китари правени в Япония... Защото на всякъде в нета пише, че са правени само в Корея, аз смятам да купувам такъв на който и на глвата и отзад на металната плочка пише, че е правен в Япония. Това противоречи на всичката информация която успях да издиря с Гууглето... А и по описанието и ревютата които изчетох, EX (experimental) направо ми бият на днешните GRG серии... Дано някой внесе малко повече яснота по въпроса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах японски EX 360,превъзходна китара,още си блъскам главата и опитвам да намеря такава.Замених я във Финландия за един Heartfield,също много добър инструмент,но не колкото моя.Нищо чудно,че продавача я налапа без грам пазарлък,дори ми пусна бонус дигитален дисторшън на Ibanez.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето, може би около 93-94 година имах ЕХ, който беше корейски.

Един френд имаше същия - и неговия беше корейски.

Но са много читави китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ,че има японско производство, така ли?

Защо обаче никъде не се споменава? :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирай! Ето ти доказателство. В момента е актуално.

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/104461-idhiaeaaai-eeoadha/

На Анатоли /Rockfire/ беше същата само, че черна и с флоид /в случая Edge II/. Доста приятен инструмент, според мен си заслужава!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно само в нашия форум се твърди, че има такива японски модели и ми се дават примери с обяви от тука...

Мерси все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросната китара /на Анатоли/ съм я държал в ръцете си. Била е пред очите ми доста дълго време и мога да споделя различни подробности. Ако нещо конкретно те интересува питай. С радост ще ти отговоря. Сещам се, че освен на плочката и на главата до серийния номер има щампа прозведено в Япония. :)

Ето, че и ти си открил някаква информация подкрепяща това което казвам.

А би ли споделил, защо е толкова важна тази информация за теб! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@tatkoogi Естествено, че може да кажа защо е важно :) Сигурно има разлика между производството в Корея и Япония, честно каззно предпочитам да е японска... Имах РГ, което беше индонезийско и съм го сравнявал с японско подобно, японското беше по-добро с изключение на тремолото, Lo-Trs на японското и Edge 3 на моята...

Мисля да купувам точно тази китара, която постна от купувам-продавам, но се двoумя защото излиза, че това е експериментална серия на Ибанец и е спряна от производство, а и вървят по 100-200$ из странство ... и незнам защо ми напомня на днешните ГРГ-та... преди малко пратих един приятел да я види и може би ще я взема...

Редактирано от Zlatanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Айбънец произведен в Япония си е находка на тези времена да се намери!Ако питаш мен ,най-добре е да се изпробва инструмента,дори ако се налага да се пътува в друго населено място!Затова на всички мои познати ,които търсят по добри китари ги съветвам да купят нещо старо от реномиран производител и от определени заводи!Това бясно предлагане на евтини инструменти от китайски ,индонезийски и други филиали е показателно за нивото на качеството!Дори и само един качествен инструмент може да ти служи вярно много години и си заслужава инвестицията! :thumbs_up:

Редактирано от rockfire
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, принципно това е горе-долу цената на такава китара. Все пак това не е инструмент от особенно висок клас, но си е добра китара! Имам предвид японска такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така...Ходих на място да видя и купих китарата, мисля че е японска, на главата и на металната плочка (дето е на болтовете на грифа) пише made in japan, серийния номер е F22..... Купена е 1993 година от Фактор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.