Zlatanov Публикувано Юни 10, 2011 Публикувано Юни 10, 2011 Може ли някой по-компетентен да ми каже има ли Ex series китари правени в Япония... Защото на всякъде в нета пише, че са правени само в Корея, аз смятам да купувам такъв на който и на глвата и отзад на металната плочка пише, че е правен в Япония. Това противоречи на всичката информация която успях да издиря с Гууглето... А и по описанието и ревютата които изчетох, EX (experimental) направо ми бият на днешните GRG серии... Дано някой внесе малко повече яснота по въпроса... Цитирай
rockfire Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Аз имах ЕХ китара на Айбънец преди 20г и беше японска! След китайската инвазия,ако намериш корейска си е бомба! Цитирай
soundcraft Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Имах японски EX 360,превъзходна китара,още си блъскам главата и опитвам да намеря такава.Замених я във Финландия за един Heartfield,също много добър инструмент,но не колкото моя.Нищо чудно,че продавача я налапа без грам пазарлък,дори ми пусна бонус дигитален дисторшън на Ibanez. Цитирай
npokonu Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Навремето, може би около 93-94 година имах ЕХ, който беше корейски. Един френд имаше същия - и неговия беше корейски. Но са много читави китари. Цитирай
Zlatanov Отговорено Юни 11, 2011 Автор Отговорено Юни 11, 2011 Да разбирам ,че има японско производство, така ли? Защо обаче никъде не се споменава? Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 Разбирай! Ето ти доказателство. В момента е актуално. http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/104461-idhiaeaaai-eeoadha/ На Анатоли /Rockfire/ беше същата само, че черна и с флоид /в случая Edge II/. Доста приятен инструмент, според мен си заслужава!!! 1 Цитирай
Zlatanov Отговорено Юни 12, 2011 Автор Отговорено Юни 12, 2011 Явно само в нашия форум се твърди, че има такива японски модели и ми се дават примери с обяви от тука... Мерси все пак Цитирай
Zlatanov Отговорено Юни 12, 2011 Автор Отговорено Юни 12, 2011 ЦЪК Намерих малко яснота по въпроса Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 Въпросната китара /на Анатоли/ съм я държал в ръцете си. Била е пред очите ми доста дълго време и мога да споделя различни подробности. Ако нещо конкретно те интересува питай. С радост ще ти отговоря. Сещам се, че освен на плочката и на главата до серийния номер има щампа прозведено в Япония. Ето, че и ти си открил някаква информация подкрепяща това което казвам. А би ли споделил, защо е толкова важна тази информация за теб! Цитирай
Zlatanov Отговорено Юни 12, 2011 Автор Отговорено Юни 12, 2011 (Редактирано) @tatkoogi Естествено, че може да кажа защо е важно Сигурно има разлика между производството в Корея и Япония, честно каззно предпочитам да е японска... Имах РГ, което беше индонезийско и съм го сравнявал с японско подобно, японското беше по-добро с изключение на тремолото, Lo-Trs на японското и Edge 3 на моята... Мисля да купувам точно тази китара, която постна от купувам-продавам, но се двoумя защото излиза, че това е експериментална серия на Ибанец и е спряна от производство, а и вървят по 100-200$ из странство ... и незнам защо ми напомня на днешните ГРГ-та... преди малко пратих един приятел да я види и може би ще я взема... Редактирано Юни 12, 2011 от Zlatanov Цитирай
rockfire Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 (Редактирано) Айбънец произведен в Япония си е находка на тези времена да се намери!Ако питаш мен ,най-добре е да се изпробва инструмента,дори ако се налага да се пътува в друго населено място!Затова на всички мои познати ,които търсят по добри китари ги съветвам да купят нещо старо от реномиран производител и от определени заводи!Това бясно предлагане на евтини инструменти от китайски ,индонезийски и други филиали е показателно за нивото на качеството!Дори и само един качествен инструмент може да ти служи вярно много години и си заслужава инвестицията! Редактирано Юни 12, 2011 от rockfire Цитирай
soundcraft Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 ... а и вървят по 100-200$ из странство ... Японските ли?Я ми покажи къде,че да си взема 2-3... Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 Е, принципно това е горе-долу цената на такава китара. Все пак това не е инструмент от особенно висок клас, но си е добра китара! Имам предвид японска такава. Цитирай
Zlatanov Отговорено Юни 12, 2011 Автор Отговорено Юни 12, 2011 Така...Ходих на място да видя и купих китарата, мисля че е японска, на главата и на металната плочка (дето е на болтовете на грифа) пише made in japan, серийния номер е F22..... Купена е 1993 година от Фактор... Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 13, 2011 Отговорено Юни 13, 2011 Честито Мен!!! Със здраве и наздраве!!! Успех! Цитирай
Recommended Posts