Dilian Nedev Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 Niki извинявай, но има ли към Аудиджито 4 СЕ креатив асио(поддържа ли асио), защото на сайта на креатив не можах да намеря данни(на другите карти изрично е написано, а Лайв 24бит???). Втори въпрос ако си взема такава карта къде ще си вържа Миди-клавиатурата?? Дали е възможно да използвам гейм/миди-контролера на дъното, ако като съм забранил вградената звукова карта( в биоса се забраняват поотделно). Моя Creative Live! 24bit си бачка напълно нормално с АСИО... Цитирай
niki123bg Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 Niki извинявай, но има ли към Аудиджито 4 СЕ креатив асио(поддържа ли асио), защото на сайта на креатив не можах да намеря данни(на другите карти изрично е написано, а Лайв 24бит???). Втори въпрос ако си взема такава карта къде ще си вържа Миди-клавиатурата?? Дали е възможно да използвам гейм/миди-контролера на дъното, ако като съм забранил вградената звукова карта( в биоса се забраняват поотделно). За Аудиджи 4 питай LOE, той вероятно е информиран по темата. Аз спрях своето развитие с криейтив на Аудиджи 2, за него него има асио поддръжка от криейтив, но с драйверите от kxproject върви в пъти по-добре. Друг въпрос е, че първата среща с рутирането при kxproject кара много хора да се възмутят за цял живот от тези драйвери. За миди порта принципно е възможно, поне в моите биоси се забранява отделно гейм/миди порта и аз съм си го оставил пуснат. Разбира се ще ти трябва гейм порт миди кабел. От друга страна много от новите миди клавиатури вървят и през USB. От трета страна някои хора се оплакват, че през USB нещо не тече миди-то като хората и има сериозна латентност. Други пък се оплакват, че миди контролерите се карат с usb dongle устройствата и т.н. Всичко е въпрос на съвместимост. Аз съм си вързал миди клавиатурата (една дърта ямаха пср) през МИДИ кабел 5-ца 5-ца и върви безгрижно. Цитирай
Kanara27 Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 И аз пробвах да ги пусна тези драйвери на SBlive(старичък) но не извади никакъв звук, все едно че няма такова устройство. Четох и правих точка по точка инструкцията за инсталация под ХР но Ц. Даже пробвах след преинсталация на 98 но и там греда. Ако някой може да ме светне как става черпя бири.На картата пише СТ4830(някакъв такъв модел) но като порових в нета излиза че е 5+1, а тя е 4+1. Сега 1024 или Value не зная. Извинявам се че се откланям от темата, но не намерих в темите това което ми трябва, пък и тази тема е близка. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 И аз пробвах да ги пусна тези драйвери на SBlive(старичък) но не извади никакъв звук, все едно че няма такова устройство. Четох и правих точка по точка инструкцията за инсталация под ХР но Ц. Даже пробвах след преинсталация на 98 но и там греда. Ако някой може да ме светне как става черпя бири.На картата пише СТ4830(някакъв такъв модел) но като порових в нета излиза че е 5+1, а тя е 4+1. Сега 1024 или Value не зная. Извинявам се че се откланям от темата, но не намерих в темите това което ми трябва, пък и тази тема е близка. Имам и такава - SB Live! Value. Тя си бачкаше доста добре със кх проджект, само че до колкото си спомням беше ограничена вътрешно на 16 бита, 44.1 Кхц, докато Audigy-то е ограничено на 16 бита/48 Кхц, което е по-добре. Вероятно не си направил рутинга както трябва, ако въобще си се занимавал с него. Тука има хора които ползват кх проджект, могат да ти помогнат. Аз съм позабравил как ставаше точно и съм си изтрил пресетите. Между другото миналата година (2005) са осъдили Криейтив, че подвежда потребителите за това че Audigy поддържа 24 бита/96 Кхц. Всеки който се чувства прецакан, може да получи 62 долара обезщетение, разбира се това важи само за щатите. Адвокатите са спечелили около $470 000 от делото, докато тримата ищци са получили обезщетения в размер от $1 000 до $3 000 - направо подигравка в сравнение със сумите изкарани от адвокатите. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 (Редактирано) Докато се ровех да открия къде сме коментирали настройките за кх проджект попаднах на една тема която съм пуснал преди близо 2 години в този форум. Не е особено съдържателна, но се отнася именно до аудиджи 2 и използването на тази карта за музика: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=925. Всички които си мислят, че съм негативно настроен към криейтив могат да хвърлят едно око на тази тема... Редактирано Април 26, 2006 от niki123bg Цитирай
HackoBoy Отговорено Май 2, 2006 Отговорено Май 2, 2006 ами мога да ви кажа следното )) притежавам карта Creative X-Fi ExtremeMusuic която я придобих за около 130 долара звука на мене ми допада доста , възможносттите които предлага тя за домашно ползване свързано с слушане на музика , игри , филми а не за професионални цели е много добро знам че има още по кадърни карти спрямо Креатива ама са и по скъпи и парите са неоправдани няма от каде да си я избиеш а за едната гъзария да си с най-великата карта не ми се вижда удачна от цена над 300 долара а може и по скъпи ))))) бях с Creative live 24 bit. също ми допада като звучене и пак ви казвам ако няма да си избиваш парите не си зимай карта за над 300 долара поне аз съм на такова мнение Цитирай
LOE Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 проблема на тая карта дето си я взел е че има само 3 жака отзад, чиито функции се сменят, което доста ограничава употребата и инъче за игри и филми е екстра Цитирай
Recommended Posts